Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Variant av klassisk sjömansbiff

Recept skrivet av
Fredrik Lagberg
Ölbräserad högrev serverad med friterad silverlök, persilja, inlagd gurka, karamelliserad lök samt öl och buljongkokt potatisbrunoise.

Ingredienser

  • 2 kg högrev
  • 30 g smörkoncentrat
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 dl socker
  • 1 dl champagnevinäger
  • 5 dl ljus lager
  • 5 dl kalvfond

Buljongkokt potatisbrunoise

  • 10 st bakpotatisar
  • Spadet från köttet
  • 2 dl vatten

Friterad silverlök

  • 2 st purjolök
  • 4 st silverlökar
  • 1 dl rapsolja
  • 1dl socker
  • 0,5 dl champagnevinäger
  • salt, socker och svartpeppar

Inlagd gurka

  • 1 st gurka
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
Inspiration

Smakrika och hållbara vintergrytor

Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.

Tillagning

  1. Börja med att dela högreven i två jämnstora bitar, krydda rikligt med salt och peppar. 
  2. Bryn köttet i koncentrerat smör tills det har fått en bra yta på alla sidor. 
  3. Skala och skiva löken, fräs den mjuk tillsammans med vitlök. 
  4. Tillsätt socker och låt detta karamellisera sig. 
  5. Tillsätt vinäger, öl och kalvfond. Låt detta reducera ner till att ca 7 dl återstår. 
  6. Smaka av. 
  7. Lägg köttet i tillsammans med den avsvalnade lagen i vacuumpåsar, förslut dem och baka sedan köttet i ugn på 75º i ca 12-14 timmar.

Vid servering

  1. Ta ur köttet ur vacuumpåsarna och spara spadet till att koka potatisen i. 
  2. Skär köttet i önskade bitar, bryn dessa runt om och värm i lite av spadet.

 
Buljongkokt potatisbrunoise

  1. Skala och tärna potatisen i brunoise, eller önskad storlek. 
  2. Koka sedan potatisen i spadet som blev av bakningen av köttet. Späd eventuellt med öl, fond och vatten. 
  3. Smaka av buljongpotatisen med salt, peppar och hackad kruspersilja.

 
Friterad silverlök

  1. Dela purjolökarna i 10 bitar, lägg dem i ett bläck, krydda med salt och svartpeppar, tillsätt olja och vinäger och baka i ugn 150º i ca 20 minuter. 
  2. Skala två av silverlökarna, skiva ringar, tryck ur dessa ur varandra och panera dessa med maizena, äggvita och panko. 
  3. Skär de två andra silverlökarna i båtar, karamellisera sockret tillsätt löken och vinäger och koka tills sockret löst sig.

Vid servering

  1. Fritera lökringarna gyllenbruna, skär purjolöken i stubbar och värm. 
  2. Värm den karamelliserade löken. 


Inlagd gurka

  1. Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna. 
  2. Skiva gurkan i ca 2 mm tjocka skivor och lägg ner dessa i ättikslagen.

Inspiration

Smakrika och hållbara vintergrytor

Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.

Artiklar ur receptet

Högrev 4kg
271377, Dalsjöfors, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Champagnevinäger 500ml
110007, Werners Gourmetservice, Frankrike
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Bakpotatis 40st 15kg
314807, F&G M/S, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Rapsolja 2L
414383, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.