Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Stek ankan utan olja på båda sidor och börja med skinnsidan.
Värm i ugnen på 120° tills 52° och låt den vila 5 minuter.
Servera ca 60 g bitar.
Anklår
Salta alla anklår.
Lägg alla lår i ett bleck med 100 g timjan, 100 g skalad vitlök och baka i ugnen 4 timmar a 120°.
Låt svalna och plocka köttet som ska användas i terrinen.
Ankhjärta och ankmagsäcken
Salta och peppra.
Lägg lite olja på båda och bränn med en gasbrännare så den får en fin stektyta.
Baka i ugnen 120° ca 3 minuter.
Låt svalna.
Anklever
Stek hackad vitlök 5 g, hackad gul lök 20 g.
Salta och peppra anklever och stek med vitlök och lök.
Flambera med eau de vie.
Tillsätt 3 dl vispgrädde och koka alla ingredienser.
Mixa tills den får en slät textur och låt svalna.
Pumpapuré
Mixa tills den får slät textur och lägg 1 msk på tallriken.
Dragonemulsion
Mixa dragon och olja och montera en majonnäs med resten av ingredienserna.
Använd ca 5 g på tallriken.
Torkad pumpa
Torka pumpapuré ca 12 timmar i 60°.
Ankbox från Viking Fågel
För att du som kund ska slippa stycka själv, har Viking Fågel, förutom hela ankor, även en box med grovstyckade ankor. I boxen är varje detalj fryst separat, skrovet blir perfekt till härliga fonder, confiterat anklår kan passa till lunchen och en bröstfilé till à la carten. Självklart ingår inkråmet. På så vis kan hela fågeln användas. Läs mer här.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.