Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Variation av Vikinganka

Recept skrivet av
Hector Hernandez
Variation av Vikinganka med butternutpuré, smörstekta grönsaker och dragonemulsion.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Ankbröst ca 700g

  • Anka box
  • salt och svartpeppar

Ankterrin

  • 1080 g anklår 4 st, 270 g/st,  från anka box
  • 100 g vitlök
  • 100 g timjan

Ankhjärta och ankmagsäcken

  • 100 g ankhjärta, 2 st
  • 140 g ankmagsäck, 2 st
  • salt     
  • svartpeppar

Anklever

  • 300 g anklever
  • 5 g vitlök
  • 20 g lök gul
  • salt och peppar
  • 1dl Eau-de Vie pet
  • 3 dl vispgrädde 40%

  • rapsolja

Pumpapuré

  • 1 kg  pumpa, butternut           
  • 100 g smör osaltat    
  • 1 tsk salt     
  • 2 dl vispgrädde 40%

Smörstekta grönsaker

  • 6 st lök steklök, gul           
  • 30 g bondbönor talia eko
  • 100 g shiitakesvamp           
  • 400 g pumpa, butternut           
  • 100 g  smör    
  • 2 tsk salt

På tallriken

  • Stekt lök på tallrik 10 gr
  • Bondbönor 2gr
  • Shitakesvamp 5 gr
  • Pumpa ca 40 gr

Dragon emulsion

  • 100 g dragon
  • 1 liter rapsolja        
  • 20 ml champagnevinäger
  • 60 g catergula äggula   
  • salt    

Rostad anka sky

  • 1 kg  Anskrov,  anka box
  • 100 g  lök gul          
  • 20 g  vitlök   
  • 50 g  morot                
  • 2 dl  Eau-de ie pet  
  • svartpeppar    
  • 45 g lagerblad

Garnityr

  • Anka, skinn
  • Krasse, smörgås ask

Tillagning

Ankbröst

  1. Salta och peppra ankan på båda sidor.
  2. Stek ankan utan olja på båda sidor och börja med skinnsidan.
  3. Värm i ugnen på 120° tills 52° och låt den vila 5 minuter.
  4. Servera ca 60 g bitar.

Anklår

  1. Salta alla anklår.
  2. Lägg alla lår i ett bleck med 100 g timjan, 100 g  skalad vitlök och baka i ugnen 4 timmar a 120°.
  3. Låt svalna och plocka köttet som ska användas i terrinen. 

Ankhjärta och ankmagsäcken

  1. Salta och peppra.
  2. Lägg lite olja på båda och bränn med en gasbrännare så den får en fin stektyta.
  3. Baka  i ugnen 120° ca 3 minuter. 
  4. Låt svalna.

Anklever

  1. Stek hackad vitlök 5 g, hackad gul lök 20 g.
  2. Salta och peppra anklever och stek med vitlök och lök.
  3. Flambera med eau de vie.
  4. Tillsätt 3 dl vispgrädde och koka alla ingredienser.
  5. Mixa tills den får en slät textur och låt svalna.

Pumpapuré

  1. Mixa tills den får slät textur och lägg 1 msk på tallriken.

Dragonemulsion

  1. Mixa dragon och olja och montera en majonnäs med resten av ingredienserna.
  2. Använd ca 5 g på tallriken. 

Torkad pumpa

  1. Torka pumpapuré ca 12 timmar i 60°.

Ankbox från Viking Fågel

För att du som kund ska slippa stycka själv, har Viking Fågel, förutom hela ankor, även en box med grovstyckade ankor. I boxen är varje detalj fryst separat, skrovet blir perfekt till härliga fonder, confiterat anklår kan passa till lunchen och en bröstfilé till à la carten. Självklart ingår inkråmet. På så vis kan hela fågeln användas.
Läs mer här.

Handla direkt i vår e-handel

Anka box gårdsmärkt ca 6kg
347450, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Götaland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Eau de Vie pet 70cl
688887, Eau-de-Vie **, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Bondbönor talia 2,5kg
486647, NORDISK RÅVARA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Champagnevinäger 500ml
110007, Werners Gourmetservice, Frankrike
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Catergula äggula 1kg
459230, KRONÄGG, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Naturlig gluten
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.