Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Felix® Paj med Västerbottenost, kantareller och maskrosmarmelad
Recept skrivet av
Orkla FoodSolutions
Topping till Felix® Paj med Västerbottenost, recept av Kim Andersson, köksansvarig för skolrestaurangerna i Burlövs kommun.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 bitar Felix® Paj med Västerbottenost
400 g senapsört
Frityrolja till fritering
250 g kantareller
2,5 dl ättikssprit 12%
5 dl strösocker, gärna ekologiskt
3 st lagerblad
Maskrosmarmelad
5 dl maskrosblommor
5 dl kranvatten
1 st citron
3 dl syltsocker
Vi rekommenderar
Pump up the pie
Felix® matpajer - nu ännu godare!
Tillagning
Sylta kantarellerna i klassisk 1,2,3-lag i god tid och förvara kallt i kyl.
Värm pajen enligt anvisningarna på förpackningen.
Fritera under tiden senapsörten på 175°C till krispig konsistens, och låt rinna av på papper.
Maskrosmarmelad
Koka upp 4 dl vatten, tillsätt 4 dl maskrosblommor, samt skalen från en citron.
Tillsätt syltsocker och låt sjuda i ca 5 min.
Häll upp i en ren och urkokt glasskål och förvara sedan i kyl.
För en klarare marmelad, sila bort hälften av blombladen innan man reder av den med syltsocker.
Vi rekommenderar
Pump up the pie
Felix® matpajer - nu ännu godare!
Handla direkt i vår e-handel
124156, FELIX, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg