Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Felix® Paj med Västerbottenost, kantareller och maskrosmarmelad

Recept skrivet av
Orkla FoodSolutions
Topping till Felix® Paj med Västerbottenost, recept av Kim Andersson, köksansvarig för skolrestaurangerna i Burlövs kommun.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 10 bitar Felix® Paj med Västerbottenost
  • 400 g senapsört
  • Frityrolja till fritering
  • 250 g kantareller
  • 2,5 dl ättikssprit 12%
  • 5 dl strösocker, gärna ekologiskt
  • 3 st lagerblad

Maskrosmarmelad
  • 5 dl maskrosblommor
  • 5 dl kranvatten
  • 1 st citron
  • 3 dl syltsocker


Pump up the pie

Felix® matpajer - nu ännu godare!

Tillagning

  1. Sylta kantarellerna i klassisk 1,2,3-lag i god tid och förvara kallt i kyl.
  2. Värm pajen enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Fritera under tiden senapsörten på 175°C till krispig konsistens, och låt rinna av på papper.

Maskrosmarmelad

  1. Koka upp 4 dl vatten, tillsätt 4 dl maskrosblommor, samt skalen från en citron.
  2. Tillsätt syltsocker och låt sjuda i ca 5 min.
  3. Häll upp i en ren och urkokt glasskål och förvara sedan i kyl.
För en klarare marmelad, sila bort hälften av blombladen innan man reder av den med syltsocker.

Pump up the pie

Felix® matpajer - nu ännu godare!

Handla direkt i vår e-handel

Västerbottenpaj 1,37kg
124156, FELIX, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.