Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Ett smakrikt veganskt alternativ på julbordet. Rökta rotfrukter signerade Rökeriet Fjäderholmarna.
Ingredienser
500 g kvarnsalt
1 st rotfrukt (kålrot, rotselleri eller kålrabbi)
46 g rapsolja
46 g olivolja
40 g rökspån
1 st vakuumpåse
vatten
Tillagning
Blanda rapsolja och olivolja i en kastrull och värm upp oljan lätt. Tänd på rökspånet ordentligt på en plåt. Häll rökspånen i oljan och täck med lock. Låt stå i några timmar.
Sätt ugnen på 160 º.
Häll ut hälften av saltet i en ugnssäker form, lägg rotfrukten på saltet och häll resterande salt över rotfrukten. Baka i ugn tills innertemperaturen når 62º.
Kyl ner och skölj av saltet.
Lägg i vakuumpåse med den rökta oljan och vakuumpacka på halv styrka.
Doppa påsen i kokande vatten eller ånga av i ugn på 80º i ca 5 minuter.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.