Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegansk chokladmousse

Recept skrivet av
Milena Grandi
Vegansk chokladmousse med Oat for Whipping, ett havrebaserat alternativ till vispgrädde. Perfekt att vispa och använda precis som vanlig vispgrädde. Mjölkfri och vegansk.

Ingredienser

  • 100 g vegansk mörk choklad
  • 2,5 dl vispbar växtgrädde
  • 1,5 msk kakao
283687 - KASLINK AITO - Finland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Hacka den mörka chokladen så litet som du orkar och lägg i en skål.
  2. Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen.
  3. Blanda ner kakao och florsocker.
  4. Rör i blandningen tills chokladen har smält helt och du har en jämn smet.
  5. Ställ in i kylskåpet.
  6. När smeten svalnat helt så vispar du den med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar ungefär 10 min.
  7. Låt den svalna i kyl minst 5 timmar.

 

Tips: Toppa gärna med växtgrädde, riven choklad och hallon.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader