Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det här receptet är hämtat från Martin & Serveras kokbok 2013. Recepten i boken är skapade av våra kunder från olika verksamheter i hela landet och innehåller produkter från vårt eget varumärke Martin & Servera.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Bechamelsås
75 g osaltat smör
80 g vetemjöl eko
1800 g mjölk
400 g färskost
11 g salt
1,25 g vitpeppar
Tomatsås
120 g purjolök finskuren
2 msk olivolja
50 g tomatpuré
375 g ratatouille
360 g tomat tärnad
800 g tomatkross
150 g tomater, semitorkade
1,5 g oregano
1,25 g basilika
4 g svartpeppar
1,5 g vitlökspulver
2 g paprikapulver
40 g rödvinsvinäger
10 g salt
400 g romanescoblandning
Gratinering
500 g lasagneplattor färska
200 g pastaost
Tillagning
Bechamelsås
Gör bottenredning, tillsätt mjölk och låt koka upp.
Vispa ner färskost, smaka av med salt och peppar.
Tomatsås
Stek purjolök i olja, tillsätt tomatpuré och låt bryna med.
Tillsätt övriga ingredienser, utom grönsaksblandningen, och låt koka ihop i ca 20 minuter. Tillsätt romanescogrönsakerna och koka i 10 minuter till.
Gratinering
Häll lite olja i botten av en ugnsform och varva bechamelsås, lasagneplattor och tomatsås.
Avsluta med bechamelsås.
Strö över pastaosten.
Gratinera i 225° ca 30 minuter.
Servera med tomat, grönsallad, tunnskivad rödlök och en god vinägrett.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.