Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det är säkert många som är trötta på att det klassiska julbordet som enligt tradition alltid ser likadant ut. Det är svårt att förnya det om man inte byter inriktning helt. Det gjorde köksmästare Niclas Wahlström på Den Gyldene Freden i Stockholm. Resultatet blev svensk julmat i japansk tappning på spanskt vis.
Ingredienser
Lagom åt: 15 personer
15-20 personer
250 g svinlever
450 g vildsvinskarré
250 g späck från gris
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
0,5 msk mald svartpeppar
0,5 msk mald kryddpeppar
20 g salt
2 msk persilja, hackad
1 msk timjan, plockad
1 dl konjak
0,5 dl vitt portvin
1 ägg
Cumberlandsås med fikon
100 g torkade fikon
0,5 dl rött vin
1 dl rött portvin
0,5 tsk Colman's senapspulver
1 krm ingefära, mald
1 kanelstång
5 nejlikor
2 msk fikonvinäger
2,5 dl rödvinbärsgelé
1 apelsin, rivet skal och pressad saft
0,5 citron, rivet skal och pressad saft
Vi rekommenderar
Inspiration
Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott
Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Blanda kött, späck, lök, kryddor, salt, örter, konjak och vin i en stor bunke.
Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Dag 2
Sätt ugnen på 100°.
Mal allt genom en köttkvarn på grova skivan. Köttblandningen måste vara riktigt kall.
Tillsätt ägget och gör ett stekprov.
Klä insidan av en form, cirka 4 x 20 cm, med plastfolie. Fyll formen med färsen och banka den lätt i bänken så att luftbubblorna försvinner.
Tillaga patén till 70° innertemperatur.
Ta ut patén och ställ på en tyngd. Ställ i kyl och låt stå över natten.
Cumberlandsås med fikon
Ta bort stjälkarna och strimla fikonen. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt vin, portvin, kryddor och fikonvinäger.
Låt sjuda cirka 10 minuter utan lock. Passera vinbärsgelén genom en sil.
Blanda gelé och citrusskal i fikonsåsen. Späd med saften från apelsin och citron.
Ställ i kyl.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott
Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.