Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Wagyubiff med svart tryffelsås

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Tryffel, lardo och wagyubiff. Spännande och fantastiskt goda smaker i läcker kombination! Servera gärna denna rätt med klyftpotatis eller ugnsbakade rotfrukter. Ett serveringsförslag är en blandning av lila morot, palsternacka, morötter, polkabeta och persiljerot.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tryffelsås

  • 4 msk hackad schalottenlök
  • 1 morot, skuren i små tärningar
  • 3-4 msk smör
  • ½ tsk krossad vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mörk köttbuljong
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk soja
  • 1-2 tsk strösocker
  • salt
  • 1 svart tryffel
  • 1-2 msk tryffeljuice

Wagyubiff

  • 2 kg Wagyubiff
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar
  • 100 g lardo eller Bondpanchetta

Tillbehör

  • 1 svart tryffel
  • Daikonkrasse

Tillagning

Tryffelsås

  1. Fräs löken, morotsbitarna i smör och strö pepparn över.
  2. Pudra över mjölet och rör ner.
  3. Vispa i buljongen och rödvinet.
  4. Tillsätt soja, socker och salt.
  5. Koka ett par minuter och sila av såsen.
  6. Hyvla och hacka eller riv tryffel och vänd ner i såsen, tillsätt tryffeljuice och koka ytterligare ett par minuter.

Wagyubiff

  1. Skär upp biffen i 10 lika stora bitar och stek i olja och smör.
  2. Salta och peppra.
  3. Servera med tryffelsås och tunna skivor lardo.
  4. Hyvla över tryffel vid servering och strö över krassen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.