Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Greenfood - Grön mat som främjar folkhälsan
Inspiration

Greenfood - Grön mat som främjar folkhälsan

Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet. Denna månad beskriver Greenfood sitt hållbara sortiment, berättar om sin ekopark som är till för insekter och fåglar, och om deras nybyggda livsmedel- och logistikanläggning där miljön står i fokus.

Nedan berättar vår leverantör Greenfood om sitt arbete.

Greenfoods sortiment består av hållbar och hälsosam mat, allt från färska bananer och morötter till skivad frukt och hackade grönsaker, mackor, wraps och sallader - inklusive självplocksallad från Picadeli. Med sitt växande sortiment bidrar de till en bättre folkhälsa och en mer välmående planet.
 
Greenfoods gröna sortiment positionerar koncernen i framkant för att möta kundernas växande efterfrågan på hälsosamma och miljövänliga val. Med nya tekniker och innovationer strävar Greenfood efter att vara en pionjär inom hållbar och hälsosam mat.
 

Hållbarhet i varje kvadratmeter

På Greenfoods nybyggda livsmedel- och logistikanläggning i Helsingborg står miljön i fokus i allt från materialval till kylsystem och värmeåtervinning. Taket har solceller, parkeringen har laddstolpar och förberedelserna är gjorda för att kunna ladda tyngre fordon framöver. Omgivningen runt anläggningen är unik. 
 
Ekopark med tre zoner
Greenfood och Skanska har skapat en ekopark som leder insekter och fåglar till skogs- och grönområden. Ekoparken är indelad i tre zoner: En zon har fokus på det ätbara, med bland annat valnötsträd, hassel och äkta kastanj. 
 

En annan zon är fylld med vildrosor, fläder och körsbär. I den tredje zonen härmas det skånska odlingslandskapet med alléer av bland annat ek, oxel och lind. Totalt planteras 23 arter av träd och buskar och 25 arter av ängsblommor.
 
Området fungerar också som bostäder för pollinatörer. På en södervänd kulle har ätbara växter planterats och ved har staplats upp för vildbin. Allt för att främja pollinatörernas viktiga jobb; att växter ska fortplantas. Det är helt avgörande eftersom koncernen är beroende av pollination för att få fram frukt och grönt. 
 
Syftet med pilotprojektet runt Greenfoods anläggning är att göra standarden grönare för fler industriområden. 
 

Varje banan räknas

Bananer som gör skillnad

I arbetet för en mer hållbar planet är det sociala ansvaret viktigt. Greenfoods varumärke Daily Greens har ett samarbete med organisationen Operation Smile. För varje såld ekologisk banan ges ett bidrag till deras fantastiska arbete.
 
Tack vare detta får barn som föds med läpp-, käk- och gomspalt transformativa operationer och en ny chans till livet. Samarbetet bidrar till att förbättra barns hälsa och har hittills finansierat över 1700 operationer!
 

Sveriges modernaste bananmogning

I Greenfoods nya fastighet Greenhouse ligger Sveriges modernaste bananmognadsanläggning. Den har tolv bananmognadsrum som hjälper gröna bananer att mogna - totalt 33 000 lådor i veckan.
 
Anläggningen ligger i framkant inom energi- och miljöeffektivitet och har den senaste tekniken. Resultatet blir hållbart producerade bananer med högre kvalitet och längre hållbarhet i kedjan.
 

 

Nyhet - Svinnsmart tomatbas och tomatsås

Greenfoods nya tomatbas och tomatsås från SallaCarte tillverkas av grönsaker som annars skulle gått till spillo - till exempel tomater som fallit av sin ranka eller som är lite för mogna. Grönsakerna odlas på ett energieffektivt sätt med en hållbar vattenförvaltning, ett lågt miljöavtryck och maximal användning av ”restflödet”. Detta minskar matsvinnet och gör det enkelt att äta både hållbart och hälsosamt. Produkternas förpackning, den långa hållbarheten och de flexibla användningsmöjligheterna gör dessa produkter optimala för storkök!

Annonsen är publicerad 1 mars 2024. Källa: Greenfood

Mer från Utvalt med omsorg

Hållbarhet

Om utvalt med omsorg

Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om att utveckla våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Vår storlek gör det möjligt.
Inspiration

Nordisk Råvara - närodlat med omsorg

Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet. Denna månad beskriver Nordisk Råvara sitt utvecklingsarbete för odlingsmetoder som gynnar biologisk mångfald och tipsar om hur du kan implementera mer baljväxter på menyn.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.