Martin & Servera Logistik är logistiknavet för merparten av volymen inom Martin & Servera-koncernen. Från fyra lagerhus i Umeå, Enköping, Norrköping och Halmstad flödar varje dag 6 000 leveranser med råvaror och mycket annat till restauranger, hotell och storkök. Våra kunder är beroende av vårt engagemang och att leveranserna blir rätt. De har planerat en meny som de ska laga till sina gäster så när de packar upp sina varor måste allt vara med.
Din roll är viktig
Som lagerarbetare hos oss tar du ansvar för att det våra kunder beställer plockas ihop från lagerhyllorna och packas rätt. Ungefär som när du är och handlar. Men i stället för att plocka varorna i en korg eller en kundvagn så plockar du dem i en rullbur och i stället för inköpslista får du till dig vad du ska plocka via ett headset. Det är också mycket tyngre än i mataffären: en säck mjöl, en hink crème fraiche, ett flak läsk, en kartong hamburgare. Och så vidare. När leveransen lämnar lagret ska allt vara i toppskick. Det här kräver noggrannhet och respekt för råvarorna, att du är en sådan som gillar att röra på dig, såväl som förmågan att kunna hålla ett bra och jämnt tempo. Det är en konst att lära sig att packa rätt!
Det är lite kallt i husen (kallast är det i frysen, där vi har 24 grader minus!), ibland trångt och bullrigt. Även om du åker ensam på din truck är du omgiven av kollegor som finns till din hjälp. Vi är stolta över våra lager och över våra jobb. När du blir en av oss så blir du snabbt en i gänget av engagerade, modiga och kompetenta medarbetare.
Möt Cecilia Johansson som berättar om hur det är att vara lagerarbetare hos Martin & Servera.
Att jobba på lager
Mångfald är en styrka
Förkunskaper och åldersgräns
Värderingar
Förmåner
- Bra lön – vi följer Handels kollektivavtal och ger dig ett tryggt jobb med goda anställningsvillkor
- Du har ett tydligt schema så att du alltid vet i förväg vilka tider du jobbar
- Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, som du kan använda till gymkort eller annan träning (det gäller för alla men ersättning regleras i förhållande till anställningstid)
- På alla lagerorter finns tillgång till massage på jobbet, som man kan nyttja sitt friskvårdsbidrag till (dock ej under sommaren, även om lokala avvikelser förekommer)
- Vår lunchförmån ger dig möjlighet att äta frukost och lunch till ett förmånligt pris
- Via vår förmånsportal har du möjlighet till bland annat bra erbjudanden och pensionsrådgivning via Lifeplan, om du är anställd i mer än tre månader
Så går det till när du söker jobb hos oss
Även om det inte krävs några förkunskaper för ett lagerjobb är det viktigt att du har rätt förmåga att lära dig jobbet. Vi vill att du ska vara rätt person och passa in i teamet.
- När du sökt ett jobb skickar vi vanligtvis en e-postlänk till våra tester. Det rör sig oftast om två tester, ett klurigt problemlösartest och ett test som ringar in din personlighet. Det är viktigt att du så snart som möjligt svarar på testerna.
- Om du går vidare är det dags för intervju. Ibland gör vi först en kortare telefonintervju. Därefter är det dags för en intervju på plats hos oss. Vi kallar oftast flera personer till samma intervjutillfälle för en gemensam information, men intervjun sker enskilt. Då får du för första gången träffa en av våra produktionsledare, som jobbar med att leda arbetet på lagret, samt också ofta någon från vår HR-avdelning. I intervjun fokuserar vi på din kompetens och din förmåga att klara av rollen. Om tid finns tar vi också en runda på lagret, så att du får se hur det ser ut och har tid att ställa frågor.
- Om allt går som det ska erbjuds du småningom tjänsten. Du får veta dina anställningsvillkor och vad som gäller för din anställning och vilket schema du ska ha. Du får ett anställningsavtal skickat till dig för elektronisk signatur med bank-ID.

Ny på jobbet
Vårt mål är att du så fort som möjligt ska kunna kliva upp på trucken och börja jobba. Därför har vi en introduktionsutbildning, där du lär dig jobbet, och en truckutbildning, där du tar truckkörkort (om du inte redan har det). Vi går också igenom en massa andra saker som det är viktigt att du kan och känner till – bland annat ska du genomgå en matsäkerhetsutbildning eftersom vi hanterar livsmedel.