Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kunskap

Att tänka på: 4-6 månader innan du öppnar restaurang

Kunskap

Att tänka på: 2-4 månader innan du öppnar restaurang

Nu är det dags att ta beslut inom en del områden som kan ta lite tid att få på plats. Det gäller även att stärka dig kompetensmässigt inom de områden som du behöver ha koll på när du driver din verksamhet.
Det är fortfarande många månader kvar. Men redan nu gäller det att skaffa sig fördelaktiga avtal och få en god start kring företagets ekonomi.

Fortsätt arbeta på din checklista från Verksamt

Försök att lösa så mycket som möjligt kring de myndighetskontakter du behöver ta inför öppnandet av din restaurang.

Anslut dig till Premiumportalen hos Martin & Servera

Genom rätt avtal kan du spara mycket pengar i sänkta kostnader när din verksamhet har öppnat. Premiumportalen hos Martin & Servera innehåller ett antal förmånliga avtal och erbjudanden, specialanpassade för just restaurangbranschen. Här hittar du erbjudanden inom kortinlösen, kassasystem, betalterminaler, el, försäkring och mycket mer.

Ta kontakt med en bank och ta eventuella lån för verksamheten

Jämför olika banker och deras lånevillkor om du står inför att ta ett lån.

Skaffa dig utskänkningstillstånd om du ska servera alkohol

Om du vill kunna servera alkohol är det under den här perioden som du skaffar dig rätt kompetens för detta samt genomför provet för serveringstillstånd. Det är även nu som du skickar in din ansökan om serveringstillstånd.

Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit erbjuder både en tvådagars alkohollagsutbildning och flera olika webbaserade utbildningar för dig som hellre genomför utbildning på distans. I Premiumportalen hittar du även konsulttjänster från Krogkunskap.se för dig som vill ha hjälp med din ansökan och de myndighetskontakter som krävs.

Rekrytera personal

Under den här perioden är det dags att påbörja rekrytering av personal. Hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit kan du gå en kurs som handlar om just rekrytering och hur du blir en attraktiv arbetsgivare. Via tjänsten Premiumportalen har vi även bra erbjudanden kring stöd för rekrytering och rabatt på bemanning.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader