Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Så här jobbar vi för att hjälpa dig att göra hållbara val
Relaterat

Så här jobbar vi för att hjälpa dig att göra hållbara val

Vi vill aktivt bidra till att minska plastanvändningen och påverka produktionen av engångs- och förbrukningsartiklar att bli mer återvinningsbara. Möt Mattias Wik, affärsområdeschef för utrustning och non food.
- Helt i linje med Martin & Serveras mål att verka som en god kraft i samhället pågår ett intensivt arbete med att hitta alternativa och hållbara engångsprodukter. Att välja sådana produkter ska vara enkelt för våra kunder.

 - Samhällen och företag har sakta men säkert påbörjat sin omvandling från ett traditionellt linjärt synsätt till ett mer cirkulärt. Vi måste använda mindre, återanvända och återvinna mer. En ansvarsfull hantering som leder till mindre användning, mer återanvändning och mer återvinning – detta prioriterade tankesätt krävs för att säkerställa en hållbar framtid.

Återvinning och återanvändning

 - I enlighet med det cirkulära synsättet måste produkterna redan från början vara designade så de kan återanvändas och återvinnas. Det gäller både produkterna och förpackningarna. Det utvecklas nya funktionella material och nya innovativa och smarta förpackningslösningar som minimerar plastanvändningen. Ett prioriterat område där det sker ett intensivt arbete tillsammans med både kunder och leverantörer.

Bedömning av material kan förändras

 - Innovationstakten är hög och det kommer löpande fram nya material och lösningar. Tillsammans med vår hållbarhets- och kvalitetsavdelning följer vi utvecklingen och tar del av de senaste rönen för att kunna erbjuda aktuella och optimala lösningar.

 - Vi erbjuder redan idag ett brett sortiment av take away-produkter i material som trä, papper och bagasse (restprodukt av sockerrör). Under vårt eget varumärke Formo har vi flera olika hållbara alternativ. Kontakta din säljare så får du stöd i att hitta rätt produkter för just dina behov, avslutar Mattias Wik.

Läs också

Sortiment

Om plast och engångssortiment

Bra materialval i engångsartiklar är viktigt för alla typer av restaurangverksamheter. Plast är ett bra material på många sätt och vis, men vi behöver använda plast smartare. Hur plasten produceras, konsumeras och hanteras är ofta orsak till problem. För att underlätta dina val kring engångsartiklar och informera om material har vi på denna sida samlat information samt en länk till vår plastguide.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.