Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Om plast och engångssortiment
Sortiment

Om plast och engångssortiment

Bra materialval i engångsartiklar är viktigt för alla typer av restaurangverksamheter. Plast är ett bra material på många sätt och vis, men vi behöver använda plast smartare. Hur plasten produceras, konsumeras och hanteras är ofta orsak till problem. För att underlätta dina val kring engångsartiklar och informera om material har vi på denna sida samlat information samt en länk till vår plastguide.
På Martin & Servera arbetar vi med att minska onödig plastanvändning i vårt sortiment. Vi satsar på att öka användningen av återvunnen plast och ökar användningen av biobaserad/förnyelsebar plast. Vi påverkar också tillverkare att använda plast som går att återvinna.

Samtliga produkter i vårt sortiment, som är ämnade för matkontakt, följer svensk och europeisk lagstiftning och är godkända för kontakt med livsmedel.   

Behöver du detaljerad kunskap om lagstiftning och riktlinjer hänvisar vi till Livsmedelsverkets och Naturvårdsverkets webbsidor.
Kunskap

Nya lagkrav på återanvändbara muggar och matlådor för take away

Från den 1 januari 2024 måste restauranger, kaféer och andra serveringsställen som erbjuder sina kunder mat och dryck i matlådor och muggar för engångsbruk också erbjuda flergångsalternativ. Läs mer om vad det betyder och vad det ställer för krav på din verksamhet.

Så här jobbar vi för att hjälpa dig att göra hållbara val

Vi vill aktivt bidra till att minska plastanvändningen och påverka produktionen av engångs- och förbrukningsartiklar att bli mer återvinningsbara. Möt Mattias Wik, affärsområdeschef för utrustning och non food.

Vill du veta mer?

Kunskap

Vilket material bör du välja?

Hur du ska använda din förpackning avgör vilket material du bör välja. I vårt sortiment hittar du produkter tillverkade av olika material och med olika egenskaper. Användningsområdet är alltid det viktigaste för materialvalet.
Kunskap

Återvinningssymboler - vad betyder de?

I botten på de flesta plastprodukter finns en triangel med en siffra i. Siffran är en återvinningskod som används för att identifiera vilket material en produkt främst är gjord av. Vill du veta vilket material som passar dina behov bäst - titta på plastsymbolerna som anger huvudplasten i produkten.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.