Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Guldhaven

Handla

Hållbara Val
Löjrom Kalix 2017 MSC 500g
356683, GULDHAVEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC Marine Steward Council
  • Svensk Sigill
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Guldhaven satsar på det lokala fisket och att vidareförädla den lokala fiskråvaran. Produktionen sker i nya moderna och miljövänliga lokaler. Stort fokus för dem ligger på fisket av Kalix löjrom och MSC-märkt siklöja.
Guldhaven Pelagiska AB startades 1992 av fiskarna Kent Karlsson och Arnold Bodlund. Kent och Arnold är de som trålar efter siklöja och ansvarar också över annat eget fiske. VD:n Teija Aho är utbildad ekolog och har sina rötter i forskningen och fiskeriförvaltningen. Teija har haft en framstående roll i den lyckade samförvaltningen av siklöjefisket och MSC-märkningen av löjfisket.

Högsäsong är under hösten då trålfisket efter siklöja pågår med start i september under cirka fem intensiva veckor.

Trålfisket är MSC-certifierat, ett bevis på ett välskött och uthålligt fiske, och innebär att alla Guldhavens siklöjeprodukter är MSC-märkta. Siklöja är en utmärkt matfisk och innehåller rikligt med nyttiga omega-fettsyror.

Dessutom ger honorna den unika produkten Kalix löjrom. På våren fiskar man lekande strömming, som framförallt används till produktion av egentillverkad surströmming.

Under sommaren fiskas lax, havsöring, abborre, sik och gädda från mindre båtar. Guldhaven säljer även filéer från aborrar som är hållbart fiskade med hjälp av bur (mjärde).
Produktion av Kalix löjrom är ett hantverk. När fångsten tas iland vid skymningen börjar ett intensivt arbete. Honlöjorna separeras från fångsten. Därefter hamnar romlöjorna på rensningsbordet och kläms för rommen. Det görs på gammaldags vis, genom att rommen trycks ut. Efter klämningen sköljs och rengörs rommen och sedan torkas den på galler. Slutligen saltas den och packas innan infrysningen. Burkarna märks med Guldhavens eget sigillmärke.
Läs gärna mer om leverantören och produkterna på www.guldhaven.se.

Läs mer

Regionalt

Regionala produkter från Norrland

De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp. Här har vi samlat några av våra norrländska producenter som kommer från Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Kunskap

Ett brett sortiment av fisk och skaldjur

Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.