Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp. Här har vi samlat några av våra norrländska producenter som kommer från Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Vi rekommenderar
Regionalt
Regionalt Norrland
De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp.
Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.
Från Norrlandsägg i Jämtland kan du köpa ekologiska och tvättade ägg från frigående höns. Efter sammanslagningen med familjeföretaget Pelle & Lisa är Norrlandsägg den ledande äggaktören på den norrländska marknaden.
I den lilla fjällbyn Huså, vackert placerad mellan Åreskutan och Kallsjön, ligger gårdsbageriet Huså bröd. Med generationers mathantverk i väggarna bakas knäckebröd och kex, bland annat den specialframtagna Husårutan.
Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan, ligger Åre Bageri. Från dem erbjuder Martin & Servera bland annat julvört av surdeg, bullar, kex och biscotti.
I den lilla byn Vindeln i Västerbotten ligger Vindelns rökeri. Här finns en lång hantverkstradition av att göra alvedsrökta delikatesser som skinka och sidfläsk. Råvarorna kommer från närliggande gårdar, och har inga smaktillsatser utöver salt.
Från Åive erbjuder Martin & Servera naturligt mineralvatten tappat på flaska norr om Polcirkeln. I sortimentet finns stilla och kolsyrat vatten, naturell och smaksatt med citron.
I Västerbotten, knappt en timme från Umeå, ligger det lilla slakteriet Strömdahla som värnar om det lokala. Härifrån erbjuder Martin & Servera norrländska köttprodukter av högsta kvalitet.
Innanför väggarna hos Sveriges nordligaste gindestilleri samsas lokala råvaror med ingredienser från fjärran. Gin som blivit tilldelade flertalet priser över hela världen destilleras i ett helt slutet, automatiserat system som Dennis Bejedal och produktionsansvarige Anders Hansson byggt tillsammans från grunden.
Mitt i de norrländska skogarna utanför Sundsvall, intill älven Ljungan, ligger den lilla orten Matfors. Här har O.P. Anderson Distillery sin hemvist. Med hundraåriga traditioner i ryggen produceras stora delar av den svenska akvaviten och snapsen, såsom Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och inte minst flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit. Men också egen gin, O.P. Anderson Distillery Organic Gin.
I den lilla byn Hillsand vid Ströms Vattudal några mil nordväst om Strömsund i norra Jämtland ligger Hillsands Getgård. Ett gårdsmejeri som tillverkar hantverksgjorda delikatessostar med jämtländsk tradition. Från Hillsands Getgård erbjuder Martin & Servera bland annat ädelostar och chevré från ko- och getmjölk.
Från Grönsaksfabriken i Umeå kan du köpa potatis från trakten, till exempel mandelpotatis. Här samlas skördarna från lokala odlare, framförallt från Norr- och Västerbotten.
Guldhaven satsar på det lokala fisket och att vidareförädla den lokala fiskråvaran. Produktionen sker i nya moderna och miljövänliga lokaler. Stort fokus för dem ligger på fisket av Kalix löjrom och MSC-märkt siklöja.
Norrländska Nyhléns Hugosons hanterar allt från djuruppfödning, urvalsprocess och slakt, till styckning och förädling av kött och charkuterier. De erbjuder allt från falukorv till hängmörade biffstockar.
På Skärvångens bymejeri tillverkas ost från get- och komjölk. Familjeföretaget levererar några av de finaste dessertostarna i trakterna. Produkterna hittar du hos oss på Martin & Servera.
På Svedjan Ost beläget i Södra Svedjan i Kåge, tillverkas delikatessostar av obehandlad mjölk. Hela familjen är inblandad i verksamheten och ostarna som tagits fram på gården har vunnit flera fina priser. Ostarna hittar du hos oss på Martin & Servera.
Hos Jillie Ren & Vilt står råvaran i fokus och de jobbar hårt för att säkra hög kvalitet på sina produkter. Deras renar och älgar strövar fritt i skog och på fjäll och hanteras sedan på bästa sätt vid slakt och styckning. Här tas respekt och kärlek till djuret på allvar. Med kunskap och känsla levereras därför kvalitetskött som passar både till lunchkrog och fine dining.
I dryga 25 år har det i den lilla orten orten Pilgrimstad, tre mil utanför Östersund, bryggts jämtländsk hantverksöl på Jämtlands Bryggeri. Bryggeriet är en av föregångarna när det kommer till svensk hantverksöl och grundades 1995, då det genom Sveriges EU-inträde blev tillåtet att starta bryggeriverksamhet. Sedan dess har man en position som ett av Sveriges största mikrobryggerier.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.