Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Regionala produkter från Norrland

De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp. Här har vi samlat några av våra norrländska producenter som kommer från Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Regionalt

Regionalt Norrland

De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp.
Regionalt

Norrlandsvilt

Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.
Regionalt

Hällnäs handelsträdgård

Sju mil väster om Umeå ligger Hällnäs Handelsträdgård, en av Sveriges största producenter av KRAV-märkta örter och sallat.
Regionalt

Bärande produkter

Råvaror direkt från skogen. Det handplockar Maria Eriksson, ägare av det lilla företaget Bärande produkter i Vännäs väster om Umeå.
Regionalt

Strömmens Gårdsmejeri

Strax utanför Ånge i västra Medelpad ligger det lilla gårdsmejeriet Strömmens gårdsmejeri. Där görs det ostar på ekologiskt certifierad fårmjölk.
Regionalt

Pesula Lantbruk

I Kukkola på Tornedalens bördiga jordar odlas rybsolja – en släkting till raps. Pesula lantbruks oljor är helt ekologiska och KRAV-certifierade.
Regionalt

Norrlandsägg

Från Norrlandsägg i Jämtland kan du köpa ekologiska och tvättade ägg från frigående höns. Efter sammanslagningen med familjeföretaget Pelle & Lisa är Norrlandsägg den ledande äggaktören på den norrländska marknaden.
Regionalt

Huså Bröd

I den lilla fjällbyn Huså, vackert placerad mellan Åreskutan och Kallsjön, ligger gårdsbageriet Huså bröd. Med generationers mathantverk i väggarna bakas knäckebröd och kex, bland annat den specialframtagna Husårutan.
Regionalt

Åre bageri

Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan, ligger Åre Bageri. Från dem erbjuder Martin & Servera bland annat julvört av surdeg, bullar, kex och biscotti.
Regionalt

Vindelns rökeri

I den lilla byn Vindeln i Västerbotten ligger Vindelns rökeri. Här finns en lång hantverkstradition av att göra alvedsrökta delikatesser som skinka och sidfläsk. Råvarorna kommer från närliggande gårdar, och har inga smaktillsatser utöver salt.
Regionalt

Åive

Från Åive erbjuder Martin & Servera naturligt mineralvatten tappat på flaska norr om Polcirkeln. I sortimentet finns stilla och kolsyrat vatten, naturell och smaksatt med citron.
Regionalt

Västerbotten Potatis

Från Västerbotten Potatis finner du såväl mandel- som rundpotatis som odlas enligt konventionella metoder, men även KRAV-märkt potatis.
Regionalt

Strömdahla

I Västerbotten, knappt en timme från Umeå, ligger det lilla slakteriet Strömdahla som värnar om det lokala. Härifrån erbjuder Martin & Servera norrländska köttprodukter av högsta kvalitet.
Regionalt

Norrbottens Destilleri

Innanför väggarna hos Sveriges nordligaste gindestilleri samsas lokala råvaror med ingredienser från fjärran. Gin som blivit tilldelade flertalet priser över hela världen destilleras i ett helt slutet, automatiserat system som Dennis Bejedal och produktionsansvarige Anders Hansson byggt tillsammans från grunden.

Regionalt

O.P. Anderson Distillery

Mitt i de norrländska skogarna utanför Sundsvall, intill älven Ljungan, ligger den lilla orten Matfors. Här har O.P. Anderson Distillery sin hemvist. Med hundraåriga traditioner i ryggen produceras stora delar av den svenska akvaviten och snapsen, såsom Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och inte minst flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit. Men också egen gin, O.P. Anderson Distillery Organic Gin.
Regionalt

Hillsands Getgård

I den lilla byn Hillsand vid Ströms Vattudal några mil nordväst om Strömsund i norra Jämtland ligger Hillsands Getgård. Ett gårdsmejeri som tillverkar hantverksgjorda delikatessostar med jämtländsk tradition. Från Hillsands Getgård erbjuder Martin & Servera bland annat ädelostar och chevré från ko- och getmjölk.
Regionalt

Grönsaksfabriken

Från Grönsaksfabriken i Umeå kan du köpa potatis från trakten, till exempel mandelpotatis. Här samlas skördarna från lokala odlare, framförallt från Norr- och Västerbotten.
Regionalt

Guldhaven

Guldhaven satsar på det lokala fisket och att vidareförädla den lokala fiskråvaran. Produktionen sker i nya moderna och miljövänliga lokaler. Stort fokus för dem ligger på fisket av Kalix löjrom och MSC-märkt siklöja.
Regionalt

Familjen Hansen Charkuteri

Sedan 2013 driver familjen Hansen ett litet charkuteri i Umeå. Enbart kött från lokala bönder används i produktionen av de prisbelönta charkuterierna.
Regionalt

Nyhléns Hugosons Chark

Norrländska Nyhléns Hugosons hanterar allt från djuruppfödning, urvalsprocess och slakt, till styckning och förädling av kött och charkuterier. De erbjuder allt från falukorv till hängmörade biffstockar.
Regionalt

Skärvångens Bymejeri

På Skärvångens bymejeri tillverkas ost från get- och komjölk. Familjeföretaget levererar några av de finaste dessertostarna i trakterna. Produkterna hittar du hos oss på Martin & Servera.
Regionalt

Svedjan Gårdsost

På Svedjan Ost beläget i Södra Svedjan i Kåge, tillverkas delikatessostar av obehandlad mjölk. Hela familjen är inblandad i verksamheten och ostarna som tagits fram på gården har vunnit flera fina priser. Ostarna hittar du hos oss på Martin & Servera.
Regionalt

Jillie Ren & Vilt

Hos Jillie Ren & Vilt står råvaran i fokus och de jobbar hårt för att säkra hög kvalitet på sina produkter. Deras renar och älgar strövar fritt i skog och på fjäll och hanteras sedan på bästa sätt vid slakt och styckning. Här tas respekt och kärlek till djuret på allvar. Med kunskap och känsla levereras därför kvalitetskött som passar både till lunchkrog och fine dining.
Regionalt

Jämtlands Bryggeri, Norrland

I dryga 25 år har det i den lilla orten orten Pilgrimstad, tre mil utanför Östersund, bryggts jämtländsk hantverksöl på Jämtlands Bryggeri. Bryggeriet är en av föregångarna när det kommer till svensk hantverksöl och grundades 1995, då det genom Sveriges EU-inträde blev tillåtet att starta bryggeriverksamhet. Sedan dess har man en position som ett av Sveriges största mikrobryggerier.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.