Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Hillsands Getgård

Handla

Ädelost blåmögel ko Hillsand ca 700g
410084, HILLSAND, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Norrland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
I den lilla byn Hillsand vid Ströms Vattudal några mil nordväst om Strömsund i norra Jämtland ligger Hillsands Getgård. Ett gårdsmejeri som tillverkar hantverksgjorda delikatessostar med jämtländsk tradition. Från Hillsands Getgård erbjuder Martin & Servera bland annat ädelostar och chevré från ko- och getmjölk.

Hantverksgjorda delikatessostar med hög kvalité och rik smak

Ostarna görs av opastöriserad mjölk från get och ko för att få fram den rikaste smaken och högsta kvaliteten. I sortimentet hittar du bland annat källarlagrad getost, getmese, chèvre, färskostar, getcamembert och blåmögelostar. Hillsands ädelost Blåmögel är gjord på komjölk och är ett exempel på gårdens fina hantverkskunnande.

Kombinerar jämtländsk tradition med nya ostar

Gården har funnits sedan 1860-talet, och Jan och Ulrika Hammar som nu driver gården, är den fjärde generationen som håller getter och tillverkar ost där. För Jan och Ulrika är det viktigt att föra de jämtländska traditionerna vidare. Deras vision är att bevara det ursprungliga och samtidigt göra nya spännande ostar. Hantverket har de lärt sig från grunden genom att ha gått flertalet ystningskurser genom Eldrimner i Ås. De har också varit i Frankrike och Italien på studieresor för att bemästra konsten att skapa delikatessostar.

Läs mer om Hillsands gård här: Hillsandsgetgard.com

Läs mer

Regionalt

Regionala produkter från Norrland

De långa ljusa sommarnätterna, de rena och kalla fiskevattnen och den vilda naturen. Från Norrland kommer fantastiska råvaror och produkter: Potatis, löjrom, vilt, kött, charkuterier, ägg, bär och svamp. Här har vi samlat några av våra norrländska producenter som kommer från Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Kunskap

Allt för ostbricka, frukostbuffé och skolmatsal

Hos oss hittar du ett inspirerande och brett sortiment av ost, ägg och mejeriprodukter, för alla behov. Vi har allt från riven ost, vispgrädde, såser, färdigskalade kokta ägg och yoghurt, till utsökta dessertostar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.