Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Ett brett sortiment av fisk och skaldjur

Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.

I vårt breda och hållbara sortiment finns många olika sorters fisk i olika varianter: rimmat, rökt och gravat. Vi har naturligtvis också skaldjur som kräftstjärtar och räkor – perfekt för en pasta eller en toast skagen. Vi har ett stort sortiment av dagsfärsk fisk och skaldjur som alla kunder kan beställa av sin innesäljare. Förutom det har vi också olika inlagda produkter och konserver.

Produkter med omsorg och historia

Historien bakom en produkt är viktig. Du som arbetar i restaurang behöver kunna tala för produkten och känna till hur den framställts. Gästerna i restauranger, skolmatsalar och vårdhem, vill ha produkter som görs med omsorg. Från Martin & Servera kan du köpa både exklusiva och småskaliga fisk- och skaldjursprodukter och samtidigt beställa av våra prisvärda volymprodukter när priset är en viktig faktor.

Efterfrågan på klimatsmarta produkter och på förpackningar anpassade efter kökens behov blir också större. Ett exempel är handskalade räkor i påse istället för hink. Ju mindre vätska vi transporterar, desto bättre är det för bränsleförbrukningen och miljön – och inte minst för dig som ska hantera produkten i köket. Nya typer av förpackningar kan underlätta hanteringen i hela kedjan från lager via köket till återvinningen.

Fiskmatematik

När du köper fisk och skaldjur från Martin & Servera betalar du endast för nettovikten, det vill säga vikten utan glasering för frysta produkter och lake för lakelagda produkter.

Ett enkelt räkneexempel från verkligheten

Kunden K köper idag fryst sejfilé från grossisten G för 42kr/kg.Varje kartong väger 5 kg brutto (inklusive glasering) och 4 kg netto (exklusive glasering)Grossisten G tar betalt för bruttovikten, dvs kunden K får betala 5 gånger 42kr/kg – 210 kr/kartong. Det faktiska priset blir då 210/4, dvs 52,50 kr/kg och inte 42 kr/kg.

MSC-, ASC- och KRAV-märkt fisk

Antalet miljöcertifierade fisk- och skaldjursartiklar i vårt sortiment växer hela tiden och det sker en löpande konvertering från icke certifierade varor till certifierade. Det gillar vi. Vår ambition är att hela tiden öka antalet miljömärkta artiklar. Att handla miljömärkt fisk kan nästan inte sägas vara ett specialkrav längre. Det är snarare ett grundkrav nu.

Läs mer om MSC och ASC

Kunskap

MSC – Gör ett bra drag. Välj den blå fisken – för alla världens hav

Gör gott i havet samtidigt som du tillagar fisk i restaurangköket. Välj därför alltid fisk från ett spårbart och hållbart fiske. Som partner till MSC vill vi gärna vara med och berätta om märket, för att på så vis bidra till att vi har fisk både idag och i framtiden.
Kunskap

ASC – Ansvarsfullt odlade fisk- och skaldjursprodukter

Tänk framåt, välj ASC-märkt. Fisk och skaldjur som är ASC-märkta kommer från odlingar som tar hänsyn till både människa och natur. När du handlar ASC-märkt fisk och skaldjur gör du ett bättre val, för dig själv och för framtiden.

Färsk fisk och skaldjur

Du vet väl om att du kan beställa färsk fisk och skaldjur från Feldt's Fisk (gäller för dig som är kund från mellansverige och söderut) eller från Sjöboden Allt i Fisk (för dig som är kund i norra Sverige)?

Du lägger din beställning via din ordinarie innesäljare och får leverans dagen därpå. Det är enkelt och du får trygga, spårbara och hållbara produkter - allt med en beställning och en faktura.

Handla i e-handeln

Sortiment

Färsk fisk

Dagsfärskt är ett begrepp som verkligen är aktuellt när det gäller färsk fisk. Tillgången varierar, priserna förändras från dag till dag och produkterna har kort hållbarhet. Det kräver ofta manuell hantering hos oss, men nu kan du som är kopplad till våra lager i mellersta och södra Sverige handla de mest beställda fisk- och skaldjursartiklarna direkt i e-handeln. 

Kontakta oss gärna – Vi kan fisk och skaldjur

Martin & Serveras specialistsäljare inom färskvaror är ett bra expertstöd för dig som är kund. Kontakta gärna din säljare eller ditt närmaste säljkontor så berättar vi mer.

Läs mer

Kunskap

Sjömat från hela världen

Nu ökar intresset för fisk – både globalt och lokalt. I Sverige är favoriterna fortfarande lax, torsk, sill, räka och sej, men trenden att prova fisk från hållbara bestånd i andra delar av världen växer. Här hittar du förslag på goda fiskar, ­information om fångstmetoder och hantering.
Hållbarhet

Hållbart fiske och ansvarsfullt odlad sjömat

Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.
Hållbarhet

Policy för fisk och skaldjur

Martin & Servera vill köpa fisk- och skaldjursvaror från hållbar och ansvarsfull produktion och därigenom motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen.
Inspiration

Svenska skaldjur

Vi erbjuder dagsfärska svenska skaldjur som alla kunder kan beställa av sin säljare.
GastroMerit

Fisk och skaldjur – teknik, smak och smakuppbyggnad

Detta är en kurs för dig som vill servera mer fisk och skaldjur och få ut det mesta av smakerna samt använda hela råvaran med så lite svinn som möjligt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.