Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Fisk och skaldjur – teknik, smak och smakuppbyggnad

Kursinformation

Längd: En heldag
Tid: 9.00-16.00

Pris: 3 250 kr exkl moms
Boka

 Stockholm   6/10 2021
     
Detta är en kurs för dig som vill servera mer fisk och skaldjur och få ut det mesta av smakerna samt använda hela råvaran med så lite svinn som möjligt.

Kursen ger dig verktyg och metoder för att laga fisk och skaldjur i säsong. Du får teorin du behöver för att kunna komponera smakrika rätter, kunskap om de viktigaste råvarorna samt tekniker för att bemästra det havsbaserade köket. Vi går dessutom igenom smakuppbyggnad och vilka tillbehör som kompletterar och tar fisk och skaldjur till nya nivåer.

Både praktisk matlagning och teoretiska genomgångar ingår i kursen. Du kommer att vidareutvecklas som matlagare och få den inspiration du behöver för att ta dig och dina gästers favoriträtter till en högre nivå med hjälp av de nya råvaror och tekniker samt metoder som finns att tillgå idag. Teknikerna och metoderna kommer att hjälpa dig att göra dina nuvarande trumfkort mer smakrika och lättjobbade.

Kursen vänder sig till dig som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet.

Kursinnehåll

  • Råvarukunskap – säsong. När ska du använda vilka fiskar och skaldjur?
  • Smakuppbyggnad och förhöjning av konsistens samt smak
  • Lär dig att detaljstycka hel fisk
  • Användningsområden av hel fisk
  • Minska svinnet
  • Kunskap om de mest användbara teknikerna och metoderna
  • Bifångster - användning, säsong, smak och teknik

Kursledare: David Lundqvist 

David Lundqvist blev Årets Kock 2018. Han har dessutom 20 års erfarenhet i branschen från restauranger som bland annat Grand Hotel Saltsjöbaden, Operakällaren och Restaurang Jonas i Stockholm samt Hos Pelle, Fiskekrogen och Restaurang Fond i Göteborg. David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, utan att glömma finess och grym finish. Med en bakgrund från Orust på västkusten har fisk och skaldjur har alltid varit i fokus hos David.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.