Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
I hjärtat av Dalarna, i Rättvik närmare bestämt, ligger DalaBryggeri. Bryggmästare och ägare sedan hösten 2019 är Mattias Eriksson, bryggare sedan 2009, som tillsammans med Victor Hård af Segerstad startade DalaBryggeri 2016.
”Att brygga öl bör inte vara mycket mer komplicerat än att koka en riktigt bra sås”, tänkte en av grundarna, som då jobbade som kock och restaurangägare. Att brygga öl var givetvis svårare än att koka en bra sås. Under uppstarten kom han i kontakt med Mattias Eriksson, tidigare bryggeritekniker vid Oppigårds, och bryggeriet blev ett faktum.
Krusidullfri öl
Bryggeriets mål var redan från start att brygga klassiska ölsorter ”utan för mycket krusiduller”– vanlig öl till vanligt folk. Bryggeriets öl bryggs på det friska och kristallklara vattnet från den forntida isälven i Rättvik, dalvatten som är rikt på salter och mineraler och lämpar sig perfekt till öl.
DalaBryggeris första öl, en ekologisk ljus lager, är fortfarande fyra år senare en storsäljare. En frisk, klassisk lageröl med inspiration från Tyskland, med toner av hö, knäckebröd och pigg Saaz-humle - bra både till maten och till brasan. En ”lokal stor stark” helt enkelt.
Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.