Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Regionala produkter från Svealand

Mitt i Sverige ligger Svealand, Sveriges absolut mest tätbefolkade område. Här på slätterna finns gårdar och producenter som skapar innovativa och kulturhistoriskt intressanta produkter och råvaror. Här presenterar vi några av alla som vi jobbar med. Producenterna som vi har samlat här kommer från Dalarna, Närke, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland.
Regionalt

Regionalt Svealand

Producenterna i Svealand, Sveriges mittersta del, kommer från Dalarna, Närke, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland.
Regionalt

Törst - regional läsk med naturlig smak

Törst är läskproducenten som brygger utan aromer, konserveringsmedel eller tillsatser. I stället använder man frukter, örter och kryddor - vilket både ger en god smak och en tydlig innehållsförteckning.
Regionalt

Mora Bryggeri

Familjebryggeriet Mora Bryggeri vurmar för att de gamla svenska smakerna ska leva kvar. De jobbar hantverksmässigt och använder sig till största delen av gamla recept. När kunden kommer fram och säger att dryckerna smakar som de gjorde förr, då känns det som att de har lyckats! Mora Bryggeri började sin bana år 1872 och 2003 togs varumärket över av familjen Andersson från Morabyn Vattnäs. Familjen är stolta över att föra bygdens bryggeritradition vidare i fäders spår med sina goda öl, cider, läskedrycker, svagdricka och kolsyratvatten.
Regionalt

Säby Frukt

De första äppelträden planterades på Säby Gård av familjen Sivander 1897 och gården drivs i dag av Peter och Camilla Sivander, Peter är den 5:e generationen äppelodlare. Odlingen är på 12 hektar med ca 21 000 st träd, fördelat på ett femtontal sorter bla Åkerö, Aroma, Discovery, Gravensteiner, Rubinola, Santana, Elstar och Ingrid Marie.
Regionalt

Bergslagens destilleri

Bergslagens Destilleri ligger ett gammalt slakteriområde i stadsdelen Almby i Örebro och är stadens första destilleri sedan 1800-talet. Då fanns ett kronobränneri i nuvarande Henry Allards park mittemot Örebro slott. Till skillnad mot de stora och statliga kronobrännerierna är Bergslagens Destilleri ett privatägt hantverksdestilleri.
Regionalt

Stockholms bränneri

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar sedan 2016 ekologisk, hantverksmässig gin, akvavit och aperitif i en före detta Jaguarverkstad på östra Södermalm i Stockholm.
Regionalt

Julita Rapsolja

På Julita gård i Sörmland tillverkas Julita rapsolja, en äkta kallpressad olja som hantverksmässigt tappas på flaska. Oljan har kallats "den svenska motsvarigheten till exklusiv olivolja" och smaken har beskrivits som en "Nya Zeeländsk Sauvignon Blanc".
Regionalt

Väddö Gårdsmejeri

Väddö Gårdsmejeri, beläget vid Hammarby på Väddö, är en traditionell bondgård med egen produktion av modernt mathantverk. Från dem kan du bland annat köpa ekologisk hamburgarost.
Regionalt

Högtorp gård

På Högtorp gård i Mellösa görs produkter av vilda råvaror, handplockade från svensk skog och ängsmark intill gården. Kemisten Lena Engelmark Embertsén står bakom granoljan Spruce, gjord på gran- och enskott från den ekologiska skogen.
Regionalt

Warbro Kvarn

Warbro Kvarn - det sörmländska företaget som odlar och förädlar ekologisk spannmål. Råvaran hanteras med varsamhet i hela kedjan från jord till bord, från utsäde till mjöl och malt. Warbro Kvarn startade för snart 20 år sedan som ett familjeföretag och ägs idag av grundarfamiljen, Sörmlandsfonden och ett antal sörmländska företagare..
Regionalt

Korvhantverk Stockholm

I Sollentuna ligger Korvhantverk Stockholm, som startades 2011 av kocken och charkuteristen Jon Randow. Här hittar du charkuterier i mästarklass - hantverksmässigt tillverkade, med fantastiska smaker och högt köttinnehåll. Dessutom används naturlig mjölksyrning i alla färska korvar istället för nitrit för att uppnå god hållbarhet.
Regionalt

Jürss Mejeri

Exklusiva ostar gjorda på ekologisk mjölk.
Regionalt

Orto Novo

Per-Ove Kårfors äger och driver tillsammans med sin familj Orto Novo, ett företag som odlar örter och sallat i idylliska och lantliga Nyckelby på Ekerö, väster om Stockholm.
Regionalt

Löfsta Herrgårdsmejeri

Löfsta Herrgårdsmejeri är ett gårdsmejeri med anor och historia, beläget i Frösunda socken, norr om Stockholm. Ostarna härifrån håller mycket hög klass och har vunnit guld i World Cheese Awards.
Regionalt

Närke Kött: Med omsorg om djuren

Företaget Närke Kött växer med nytt teknik- och klimatsmart slakteri. Fokus ligger på största möjliga hänsyn till djuren. Det gäller även de korta transporterna – man hämtar inte djur från gårdar som ligger mer än 20 mil bort.
Regionalt

Hemgården

På Hemgården i Norra Råda, med Klarälven som närmaste granne, tillverkas charkuterier av förstklassiga svenska köttråvaror: gris, nöt, får, lamm och viltkött.
Regionalt

Oppigårds, Svealand

Oppigårds, från bryggning i konserveringskastrull till Sveriges ledande craftbryggeri.

Regionalt

DalaBryggeri, Svealand

I hjärtat av Dalarna, i Rättvik närmare bestämt, ligger DalaBryggeri. Bryggmästare och ägare sedan hösten 2019 är Mattias Eriksson, bryggare sedan 2009, som tillsammans med Victor Hård af Segerstad startade DalaBryggeri 2016.
Regionalt

Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.
Regionalt

Sigtuna Bryggeri, Svealand

Sigtuna Brygghus startades år 2005 av ett gäng öl-entusiaster och var från början endast en hobbyverksamhet. 2009 tog verksamheten fart på allvar och det är fortfarande entusiasm kring bryggkonsten och den bubblande ölvärlden som står i fokus för det unga ölteamet ute i Sigtuna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.