Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Martin & Serveras havssalt

Beskrivning:

Pärlvita, rent pyramidala, mineralrika, oraffinerade, nödvändiga elektrolyter, medium-låg fuktighet

Smaktoner:

Havsskum, ren, metallisk, oceanisk, intensiv, söt
Kunskap

Typer av salt

Idag finns det en mängd olika salter som bistår med olika smaker och nyanser i maten. I första delen av vår saltskola går vi igenom sex olika typer av salt och när de passar att använda.
Kunskap

Havssaltet ger dig hälsofördelar

Tredje avsnittet av vår saltskola behandlar hur viktigt saltet är för vår hälsa. Utan salt går vi miste om ett flertal mineraler som är vitala för kroppens funktioner.
I saltskolans andra avsnitt går vi in djupare på vårt eget havssalt som skördas i Storbritannien. Martin & Serveras havssalt är rent och mineralrikt och kan användas till alla möjliga recept som lagas i köket.
Under Martin & Serveras egna märkesvaror hittar du saltflingor och saltkristaller som produceras på halvön Lizard Peninsula, södra Storbritannien. Halvöns särskilda geologi gör smaken på saltet unik för området. Saltet skördas för hand endast 8 meter från den atlantiska kustlinjen i en miljövänlig skördeanläggning. Saltet är av högsta kvalité, har en ren vit färg och innehåller 60 mineraler som är nödvändiga för människans hälsa och finns naturligt i det A-graderade vatten som det tillverkas från.

Produktionsmetoden för vårt salt skiljer sig från många andra saltproduktioner. Istället för att förlita sig helt på avdunstning och på så sätt få med sig orenheter i produkten, har vi en unik filtreringsteknik som filtrerar vattnet innan en jonbrytare skickar en joniserad laddning genom havsvattnet. Detta resulterar i en saltlösning som innehåller rent salt och mineraler som i sin tur blir vita kristaller av högsta kvalitét och smak.

Saltet är mångsidigt och används för att lyfta smaker i matlagning, finish, mixologi, konfektyr, bakning, inläggningar och rimning. Konsistensen är något mjukare och fuktigare än raffinerat salt för en behagligare känsla. Den intensiva smakprofilen gör att du kan använda en mindre mängd och minska intaget av natrium utan att offra en väldigt bra smak.

Våra produkter

Flingsalt

Användningstips:
Rå biff, sallad, karamell, fisk, carpaccio, grönsaker

Applicering:
Finish, i matlagning

Havssaltkristaller

Användningstips:
Saltskorpor, mjölksyrning, rimning, glass, ungsrostad potatis, smör, cocktails, konfektyr, brownies, ceviche, sparris

Applicering:
Finish, i matlagning

Handla direkt i vår e-handel

Flingsalt havs 1kg
439893, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Havssaltkristaller 1,5kg
439919, MARTIN&SERVERA, Storbritannien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.