Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Att tänka på: 6-12 månader innan du öppnar restaurang
Kunskap

Att tänka på: 6-12 månader innan du öppnar restaurang

Nu tas flera viktiga beslut och resan mot din egen restaurang börjar. Det är dags att registrera företaget, skriva affärsplan och stärka din kompetens.

Välj bolagsform och registrera ditt företag

Sätt dig in i vilken bolagsform som passar bäst för den restaurangverksamhet du ska driva. När du gjort detta är det dags att registrera ditt bolag. Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket driver tillsammans företagarsajten verksamt.se. Här kan du registrera ett nytt företag hos Skatteverket och Bolagsverket, ansöka om F-skatt och mycket mer.

Skapa en checklista på Verksamt

Genom den smarta checklistan som finns på verksamt.se får du koll på bland annat vilka myndighetskontakter du behöver ta och vilka ansökningar du behöver skicka in. Allt beror på vilken typ av verksamhet du ska öppna. Här kan du skapa din egen personliga checklista.

Öka din kunskap om att driva restaurang och skapa en affärsplan

Ägna den första tiden till att öka din kunskap inom de områden där du känner att du behöver stärka din kompetens. Kom ihåg att skriva en affärsplan för din verksamhet. En bra start för att komma igång är att gå en kurs hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit.

Projektering av kök och diskrum

När du ska öppna restaurang som innefattar att bygga om eller bygga nytt så är besluten många. Våra kunniga restaurangutrustningsspecialister och kollegor på teknik- och serviceavdelningen har lång erfarenhet av att stötta våra kunder och leverera det de behöver inom restaurangkök och diskrum. Vi hjälper dig med planering, inköp och installation. Vi erbjuder också funktionskontroller* och serviceavtal** så att din utrustning ska fungera optimalt och få en lång livslängd.

Boka gärna ett uppstartsmöte med din lokala utrustningsspecialist så återkommer vi till dig snarast. Läs mer och fyll i kontaktformuläret.

*Funktionskontroller erbjuds kostnadsfritt i samband med att du köper vårt eget maskinbundna Diskteknik-kem.
**Serviceavtal erbjuds i utvalda delar av landet. Vill du veta mer? Kontakta din specialistsäljare eller key account manager.

Läs också

Kunskap

Så startar du en restaurang

Att starta upp en ny restaurangverksamhet innebär ofta en hektisk period med ett stort antal aktiviteter som ska genomföras och beslut som ska tas. Här guidar vi dig på vägen och delar med oss av hur vi som restauranggrossist kan stötta under arbetets gång när du ska starta restaurang.
Kunskap

Att tänka på: 4-6 månader innan du öppnar restaurang

Det är fortfarande många månader kvar. Men redan nu gäller det att skaffa sig fördelaktiga avtal och få en god start kring företagets ekonomi.
Kunskap

Att tänka på: 2-4 månader innan du öppnar restaurang

Nu är det dags att ta beslut inom en del områden som kan ta lite tid att få på plats. Det gäller även att stärka dig kompetensmässigt inom de områden som du behöver ha koll på när du driver din verksamhet.
Kunskap

Att tänka på: 0-2 månader innan du ska öppna restaurang

Nu närmar det sig! Det börjar bli dags att köpa in råvaror, prissätta din meny och ta emot din personal.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.