Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Serveringstillstånd och alkohollagsutbildning

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Tvådagarskurs för dig som ska ansöka om serveringstillstånd eller köpa ett bolag eller företag som redan har serveringstillstånd. Även serveringsansvariga har stor nytta av denna kurs.

När du ansöker om serveringstillstånd är det kommunen som examinerar dina kunskaper i alkohollagen. Här får du den kunskap som krävs för att klara provet.

Undervisning och kunskapstest sker på svenska. Lagtexten finns på engelska som stöd för den som har behov. Kursen avslutas med ett kunskapstest. Provet gör du hos din kommun.

För dig som övertar ett bolag som redan har ett serveringstillstånd och för dig som är driftsansvarig i koncernföretag erbjuds även ett kunskapsprov.

Kursen vänder sig till dig som både till dig som ska ansöka om serveringstillstånd och till dig som ska köpa ett företag som redan har serveringstillstånd.

Kursinnehåll

  • Alkoholpolitik
  • Alkohollagen
  • Ansökan serveringstillstånd
  • Serveringsbestämmelser
  • Tillsyn och åtgärder

Kursledare: Björn Hernius

 

Se alla våra dryckesutbildningar

GastroMerit

Dryckesutbildningar

Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.