Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
"Få en utmärkt grundförståelse för hur mat och dryck kombineras. Applicera direkt i din vardag.
"
Vi rekommenderar
GastroMerit
Nya kurser: Hållbarhet och matsvinn
Matsvinn och hållbarhet är vår tids kanske viktigaste frågor. Därför har vi tagit fram två kurser så att du och din verksamhet kan ligga i framkant. En hållbar verksamhet bygger även resiliens, vilket gör den långsiktigt lönsam.
Välkommen till en givande introduktions- och inspirationsdag i hur man kombinerar mat och dryck. Ovärderlig kunskap att ha om du jobbar med mat och dryck.
Under dagen får du en introduktion om smaker, känsel och dofter för att förstå själva grunden i samspelet mellan mat och dryck.
Du kommer få både sensorisk och teoretisk förståelse för hur matens och dryckens egenskaper samspelar i kombination. Du kommer ta del av kombinationsprovningar av grundsmaker, olika konsistenser samt aromer och på så sätt bli tryggare och säkrare kring hur du ska tänka för att skapa en bra och inspirerande kombination mellan mat och dryck.
Det blir även en del som kommer handla om dryck till en hel meny med syftet att skapa en förståelse kring hur man lyckas med ett helt dryckespaket.
Kursen riktar sig till dig som behöver en introduktion och få inspiration kring hur man kombinerar mat och dryck. Målet med utbildningen är att du ska känna dig tryggar i ditt möte med dina gäster när du ska rekommendera dryck till deras mat och sätta dryckesförslag till er meny och när du skapar dryckespaket.
Kursinnehåll
Samverkan mellan våra sinnen
Teori och praktik i samspelet mellan mat och dryck
Kombinationsprovningar mat och dryck
Dryck till en hel meny
Öl, vin och alkoholfritt
Kursledare: Jake Kulle
Jake Kulle är utbildad sommelier och har jobbat många år både som utbildare och ansvarig för Systembolagets internutbildningar inom mat och dryck. Han har även över 10 års erfarenhet från restaurangbranschen både som bartender och servitör. Jake är numera utbildningskoordinator och projektledare för Gastromerits dryckesutbildningar.
Missa inte chansen att få lära tillsammans med en kunnig och entusiasmerande kursledare.
Se fler intressanta kurser
Vi rekommenderar
GastroMerit
Vinkunskap – tvådagars intensivkurs
Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att lyfta din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.