Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Vinkunskap – tvådagars intensivkurs
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Här får du en genomgång i olika vinstilar och dess smaker och kvalitet. Du får lära dig vad som kännetecknar de vanligaste druvsorterna, deras växtplatser, olika skördningsmetoder och vad terroiren i olika världsdelar betyder för smak och kvalitet.

Under kursen kommer du att få smaka och analysera viner från både gamla och nya världen. Du kommer att få en ökad kunskap om hur ett vin är uppbyggt vilket är grunden för att förstå hur du bör kombinera mat och vin för bästa smakupplevelse. Du får även en insikt i vinvärldens språktermer och uttryck.

Kursen vänder sig till dig som jobbar med mat och vin och som vill få en grundläggande kunskap kring framställning av vin och i sambandet mellan mat och vin. Kursen passar bra för serveringspersonal, barpersonal, hovmästare och även kockar som vill förstå sambandet mellan mat och vin.

Kursinnehåll

  • Genomgång av vinmaking, vinodling och terroir
  • Samband mellan växtplats och smak, stil och kvalitet
  • De vanligaste druvsorterna
  • Enkla knep för att bemästra mat och dryck i kombination
  • Vinvärldens språktermer och uttryck

Kursledare: Daniel Agerberg

Daniel har i över femton år arbetat som sommelier på restauranger med omfattande vinlistor som tex Djuret, Teatergrillen/Riche och Astoria. Därtill har han jobbat på ett antal vinbarer som Eriks vinbar Gondolen, Terrenos vinotek samt Åre vinbar. Just nu är han nybliven chefssommelier på nyöppnade restaurang Chez Jolie. Daniel har tidigare föreläst på Martin & Servera men är numera både föreläsare och kreativ ledare för GastroMerits sommelierutbildning.

Se alla våra dryckesutbildningar

GastroMerit

Dryckesutbildningar

Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.