Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Kursinformation

Längd: Två heldagar, 09.00-16.00
Datum: 18-19/5 2022
Pris: 5 700 kr exkl. moms
Stockholm 

Boka

Fler utbildningar med kursledare Totte Steneby:

GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Inspiration

Hemmakänsla, professionalism och vasst käk

På kort tid har Portal blivit Stockholms nya krogpärla. Sedan premiären i augusti 2016 har de hunnit vinna både Årets Affärskrog och Gulddraken, men framför allt sina gästers hjärtan.
Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Här får du en genomgång i olika vinstilar och dess smaker och kvalitet. Du får lära dig vad som kännetecknar de vanligaste druvsorterna, deras växtplatser, olika skördningsmetoder och vad terroiren i olika världsdelar betyder för smak och kvalitet.

Under kursen kommer du att få smaka och analysera viner från både gamla och nya världen. Du kommer att få en ökad kunskap om hur ett vin är uppbyggt vilket är grunden för att förstå hur du bör kombinera mat och vin för bästa smakupplevelse. Du får även en insikt i vinvärldens språktermer och uttryck.

Kursen vänder sig till dig som jobbar med mat och vin och som vill få en grundläggande kunskap kring framställning av vin och i sambandet mellan mat och vin. Kursen passar bra för serveringspersonal, barpersonal, hovmästare och även kockar som vill förstå sambandet mellan mat och vin.

Kursinnehåll

  • Genomgång av vinmaking, vinodling och terroir
  • Samband mellan växtplats och smak, stil och kvalitet
  • De vanligaste druvsorterna
  • Enkla knep för att bemästra mat och dryck i kombination
  • Vinvärldens språktermer och uttryck

Kursledare: Totte Steneby

Totte Steneby är prisbelönt sommelier och ordförande i Sveriges Sommeliergille. Han arbetar på vinbaren The Burgundy, Stockholm. Totte har flertalet svenska och internationella åtaganden, bland annat för den brittiska tidningen Decanter.

Tre snabba till kursledare Totte Steneby

Varför ska man gå intensivkursen i vinkunskap?
Den här kursen ger dig grunderna och jag lovar att du kommer att bli inspirerad att gå ännu fler kurser om vin efter den!

Vad innebär vinlingo?
Vinvärlden är full av facktermer och specialuttryck. Det blir ännu roligare när man pratar samma språk.

Hur kom du in i mat- och vinvärlden?
Jag började som praktikant på Franska Verandan på Grand Hôtel i Stockholm när jag gick på högstadiet.

Se alla våra dryckesutbildningar

GastroMerit

Dryckesutbildningar

Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.