Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Vi rekommenderar
GastroMerit
Sommelierutbildning
Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
Här får du en genomgång i olika vinstilar och dess smaker och kvalitet. Du får lära dig vad som kännetecknar de vanligaste druvsorterna, deras växtplatser, olika skördningsmetoder och vad terroiren i olika världsdelar betyder för smak och kvalitet.
Under kursen kommer du att få smaka och analysera viner från både gamla och nya världen. Du kommer att få en ökad kunskap om hur ett vin är uppbyggt vilket är grunden för att förstå hur du bör kombinera mat och vin för bästa smakupplevelse. Du får även en insikt i vinvärldens språktermer och uttryck.
Kursen vänder sig till dig som jobbar med mat och vin och som vill få en grundläggande kunskap kring framställning av vin och i sambandet mellan mat och vin. Kursen passar bra för serveringspersonal, barpersonal, hovmästare och även kockar som vill förstå sambandet mellan mat och vin.
Kursinnehåll
Genomgång av vinmaking, vinodling och terroir
Samband mellan växtplats och smak, stil och kvalitet
De vanligaste druvsorterna
Enkla knep för att bemästra mat och dryck i kombination
Vinvärldens språktermer och uttryck
Kursledare: Daniel Agerberg
Daniel har i över femton år arbetat som sommelier på restauranger med omfattande vinlistor som tex Djuret, Teatergrillen/Riche och Astoria. Därtill har han jobbat på ett antal vinbarer som Eriks vinbar Gondolen, Terrenos vinotek samt Åre vinbar. Just nu är han nybliven chefssommelier på nyöppnade restaurang Chez Jolie. Daniel har tidigare föreläst på Martin & Servera men är numera både föreläsare och kreativ ledare för GastroMerits sommelierutbildning.
Se alla våra dryckesutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
Dryckesutbildningar
Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.