Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Kursinformation

Längd: Två heldagar

Pris: 5350 kr exkl moms
Boka

Stockholm   15-16/1 2019
    7-8/5 2019
     
Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.

Efter de här två dagarna kommer du att kunna förstå ekonomiska begrepp och principer och kunna tolka ekonomiska rapporter. Du kommer även att sätta dig in i olika typer av beräkningar som meny- och logipriser, produktpriser, investeringar, budgetering och nyckeltal som du direkt kan använda i din dagliga verksamhet.

Kunskaperna ger dig möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Dessutom får du en introduktion i hur du använder Excel i ditt arbete.

Den här kursen vänder sig till dig som inte är ekonom men som i ditt yrke behöver större kunskap inom restaurangekonomi. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.

Kursinnehåll

  • Bolagsformer – fördelar och nackdelar
  • Resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning – läsa och analysera
  • Nyckeltal (generella samt branschspecifika)
  • Prisstrategier och prissättning
  • Vikten av lönsamhet
  • Investeringskalkyler
  • Resultatbudget och likviditetsbudget

Kursledare: Rikard Lindqvist

Rikard är utbildad företagsekonom, utbildad vid Manchester Metropolitan University i England. Han har under flera år arbetat både i Sverige och utomlands på olika prisbelönta verksamheter, bland annat som dryckesansvarig på det prestigefyllda hotellet Burj-Al-Arab i Dubai. Idag driver han företaget Vinstoptimering, ett företag som hjälper restauranger, caféer och barer att förbättra och effektivisera den dagliga driften.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader