Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Kursinformation

Längd: Två heldagar

Pris: 5 700 kr exkl moms
Boka


 Stockholm   17-18/3 2022
    14-15/9 2022
 Umeå   30-31/3 2022
     
     
Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.

Efter de här två dagarna kommer du att kunna förstå ekonomiska begrepp och principer och kunna tolka ekonomiska rapporter. Du kommer även att sätta dig in i olika typer av beräkningar som meny- och logipriser, produktpriser, investeringar, budgetering och nyckeltal som du direkt kan använda i din dagliga verksamhet.

Kunskaperna ger dig möjlighet att effektivisera och styra verksamheten mot högre lönsamhet. Dessutom får du en introduktion i hur du använder Excel i ditt arbete.

Den här kursen vänder sig till dig som inte är ekonom men som i ditt yrke behöver större kunskap inom restaurangekonomi. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.

Kursinnehåll

  • Bolagsformer – fördelar och nackdelar
  • Resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning – läsa och analysera
  • Nyckeltal (generella samt branschspecifika)
  • Prisstrategier och prissättning
  • Vikten av lönsamhet
  • Investeringskalkyler
  • Resultatbudget och likviditetsbudget

Kursledare

Rikard Lindqvist är företagsekonom, utbildad vid Manchester Metropolitan University i England. Han driver företaget Vinstoptimering. Rikard arbetar med att hjälpa restauranger, caféer och barer att förbättra och effektivisera den dagliga driften.


Dick Bengtson är ekonom och pedagog med lång erfarenhet som konsult inom verksamhets- och organisationsutveckling. Idag driver han bland annat företaget Vinstoptimering tillsammans med Rikard.

Fler utbildningar med kursledare Rikard Lindqvist

GastroMerit

Diplomerad kökschef

GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation och service.
GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.
GastroMerit

Tredagarskurs – Ekonomi för hotell och restaurang

Här får du kännedom om ekonomistyrning, lär dig tolka ekonomiska rapporter och bedöma hur olika prisstrategier påverkar resultatet.

Se alla våra ekonomiutbildningar

GastroMerit

Ekonomiutbildningar

Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.