Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En kurs för dig som genom vill lära dig om klassiska bakverk med moderna tekniker. Kursen leds av Sebastian Pettersson, tidigare konditor för Svenska Kocklandslaget, med stor erfarenhet av hur man skapar och utvecklar bakverk och desserter för att nå nya höjder.
Den här kursen tar dig igenom grunderna i konditorvärlden. Med en twist och nytänk kommer vi att skapa tolkningar med moderna tekniker. Vi bakar utifrån gedigna grundrecept och du får en grundläggande genomgång av möjligheterna att variera dessa recept både utseendemässigt och smakmässigt.
Under kursdagen kommer vi bland annat att baka moussebakelser, pâte à choux, tarteletter, maränger och petit fourer. Kursen vänder sig till dig som vill utforska och lära dig mer om moderna tekniker och utformningar.
Kursinnehåll
Grundläggande genomgång av chokladtemperering
Moussetillverkning och montering med interiörer
Teoretisk genomgång av receptförfattning
Dekorer och garnityr
Kursledare: Sebastian Pettersson
Sebastian Pettersson Sebastian är en av Kocklandslagets yngsta konditorer genom tiderna med utmärkelser som bland annat ett OS-Guld och VM-guld. Sebastian arbetar med utbildning inom konditori & choklad världen över. Han har tidigare varit anställd på restauranger som Oaxen Krog & Slip och Operakällaren. Han är också en av lagledarna för Juniorkocklandslaget.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.