Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Här får du tips, recept och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är grönsaker och konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.
Det här är en kurs för dig som vill utvecklas inom modern matlagning och få inspiration till att laga spännande luncher. Under kursdagen får du lära dig hur du skapar lönsamhet i lunchmenyn och hur du får fram det bästa ur varje råvara.
Genom rätt tekniker i köket effektiviserar du tid som du kan lägga på rätt saker. Vi ger dig verktygen för att kunna laga klimatsmarta rätter med fokus på grönsaker och visar hur du använder dig av billiga råvaror med gott resultat. Du får också konkreta tips på hur du får till det där lilla extra som lyfter lunchupplevelsen till nya höjder. Under dagen kommer vi diskutera konsten att kommunicera med gästen.
Kursen vänder sig till dig som har ambitioner kring lunchmenyn och som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet.
Kursinnehåll
Fräsch och modern touch på lunchen med enkla knep.
Hur man kan jobba mer klimatsmart och öka andelen växtbaserat.
Praktiskt arbete och intressanta diskussioner om utmaningar i arbetslivet
Kommunikation från kök till gäst.
Ekonomi
Menyskrivning, diskussion om planering, variation och menyspråk.
Kursledare: Fred Wilhelmsson
Fred Wilhelmsson var köksmästare på Martin & Serveras restaurang Bistrot i Årsta sedan 2015. Han har alltid varit intresserad av och engagerad i genuin matkonst från hela världen och var med när East öppnade 1989. På nittiotalet drev han streetfood- och cateringföretaget World Street Cooking med mat från Asien och mellanöstern som specialitet. Den senaste tiden har han jobbat med luncher och brinner för att göra omväxlande, spännande och vällagad mat vare sig det är svensk husmanskost, fransk bistromat eller asiatisk gatumat. Fred är också utbildad sommelier och har tävlat i Culinary Olympics (Community catering) i Erfurt 2016. Sedan 2023 arbetar han på GastroMerit.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.