Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet.
För att driva en framgångsrik och lönsam restaurang är det inte tillräckligt med god mat och bra service. Det krävs också att intäkterna är större än utgifterna och att all den mat och dryck som restaurangen säljer är med och bidrar till restaurangens vinst. Att få intäkter och utgifter att gå ihop är en fråga om ekonomi. Ju fler inom en verksamhet som har kunskaper inom ekonomi, desto större är möjligheterna att ha en god och stabil ekonomi. Kursen vänder sig i första hand till dig som är krögare, restaurangchef, kökschef, hovmästare, barchef eller har budgetansvar för någon del inom en restaurangverksamhet.
Kursinnehåll
Introduktion till restaurangekonomi
Ekonomiska begrepp
Budget och prognoser
Nyckeltal i restaurangbranschen
Kalkylering
Prissättning
Personalkostnader
Kunskapsprov – kursen avslutas med ett kunskapsprov
Detta krävs för att få ett kursintyg
För att bli registrerad som godkänd behöver du gå igenom hela kursen och klara kunskapsprovet med godkänt resultat. Du behöver inte gå igenom hela kursen vid ett och samma tillfälle. Du kan när som helst avbryta – och senare fortsätta där du slutade.
Se alla webbutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
Webbutbildningar för dig i restaurangbranchen
Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.