Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Onlineutbildning: Livsmedelshygien och HACCP – grundutbildning

Kursinformation

Längd: 6 timmar

Pris: 1490 kr exkl. moms
Boka

Onlineutbildningen har valfritt startdatum.
Grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal vid privata- och offentliga livsmedelsanläggningar. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Inkluderar även en beskrivning av hur HACCPn fungerar.

Efter utbildningen kommer du har kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikroorganismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur du undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur.

Genom hela utbildningen belyser vi vikten av god hygien och trycker även på att du måste ha full kontroll genom de olika hanteringsstegen och säkerställa att råvaror hanteras på ett korrekt sätt. Matförgiftningar är inte bara en kostnad för samhället, utan riskerar även människors hälsa och liv, detta elimineras med en hög medvetenhet om risker och en grundläggande utbildning i botten.

Under utbildningen får du en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur du kan jobba med dessa två styrdokument, och säkrar på så sätt din hantering av livsmedel.

Kursinnehåll

  • Mikroorganismer och Smitta (bakterier, virus och parasiter)

  • Hygien (personlig och lokaler)

  • Matförgiftningar

  • Egenkontroll, HACCP, och Faroanalys

  • Grundförutsättningar

  • HACCP

  • Lagstiftningen

  • Kemiska och fysiska hälsofaror

Detta krävs för att få ett kursintyg

Varje avsnitt avslutas med ett antal kontrollfrågor som måste bli godkända för att du ska ta dig vidare till nästa delmoment. För att få intyg på utförd kurs ska du ha klarat 80 % av frågorna på respektive delprov.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader