Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen
Det gick tyvärr inte att logga in
Kontot är inte aktiverat för martinservera.se. Vänligen kontakta säljare.
Underhåll av sidan pågår. Försök logga in senare.
Denna webbsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen behöver du ha fyllt 20 år.
När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre accepterar jag även att webbplatsen använder cookies och hanterar mina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Läs mer
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Webbutbildningen har valfritt startdatum. Kursen är giltig i 60 dagar från att du loggar in.
Klippkort
Köp ett klippkort med utbildningslicenser och ge till dina medarbetare.
När du köper två eller flera webbutbildningar av samma kurs, får du en licenskod som du skickar till de medarbetare som ska genomföra kursen. När antalet licenskoder är förbrukade, kan du enkelt köpa fler. Licenskoderna gäller tills de är förbrukade, precis som ett klippkort.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som exempelvis kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare. Den här utbildningen följer Codex Alimentarius principer, det vill säga de lagar och regler som styr arbetet med livsmedelsäkerhet. Kursen ger dig en översikt i vad HACCP är och ger dig kunskap om matsäkerhet, riskvärdering och kritiska styrpunkter.
Kursen varvar teori med diskussioner och grupparbeten. Du får praktiskt kunskap, inspiration och motivation som hjälper dig i ditt dagliga jobb. Kursen avslutas med ett skriftligt prov och vid godkänt resultat får du diplom som dokumenterar dina kunskaper.
Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.
Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (HACCP och egenkontroll)
Kursinnehåll
Mikroorganismer och smitta (bakterier, virus och parasiter)
Hygien (personlig & lokaler)
Matförgiftningar
Egenkontroll, HACCP, och faroanalys
Grundförutsättningar
Lagstiftningen
Kemiska och fysiska hälsofaror
Korskontamination och allergener
Skriftligt prov
Finns som lärarledd, en heldag eller en webbutbildning på 4 timmar (tillsammans med Krogkunskap).
Detta krävs för att få ett kursintyg
Varje avsnitt avslutas med ett antal kontrollfrågor som måste bli godkända för att du ska ta dig vidare till nästa delmoment. För att få intyg på utförd kurs ska du ha klarat 80 % av frågorna på respektive delprov. Du kan när som helst pausa i utbildningen, för att återuppta den där du lämnade den. Du kan även gå tillbaka till redan genomförda delar eller börja om från början.
Se fler hygienutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
Onlineutbildning: Livsmedelshygien och HACCP – grundutbildning
Grundläggande livmedelsutbildning online för ansvariga vid livsmedelanläggningar och kökspersonal. Inkluderar HACCP och Egenkontrollen.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Endagskurs – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien
Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.
Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.