Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.
Kursinformation
Något gick fel när kurserna hämtades.
Kursledare
Föreläsare är specialister från Nomor, som jobbar med matsäkerhet och skadedjurskontroll. Samtliga har rätt utbildning i livsmedelshygien, egenkontroll och HACCP samt praktisk erfarenhet av livsmedelsbranschen. Kursen anpassas efter deltagarnas behov.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten - nu som streamad kurs.
Utbildningen riktar sig till personer på styrande nivå som exempelvis kökschefer och personer som ansvarar för dokumentation av temperatur, riskanalyser samt personer som i sin tur ska förmedla kunskap till övriga medarbetare. Den här utbildningen följer Codex Alimentarius principer, det vill säga de lagar och regler som styr arbetet med livsmedelsäkerhet. Kursen ger dig en översikt i vad HACCP är och ger dig kunskap om matsäkerhet, riskvärdering och kritiska styrpunkter.
Kursen varvar teori med diskussioner och grupparbeten. Du får praktiskt kunskap, inspiration och motivation som hjälper dig i ditt dagliga jobb. Kursen avslutas med ett skriftligt prov och vid godkänt resultat får du diplom som dokumenterar dina kunskaper.
Efter utbildningen kommer du ha god kännedom om de vanligaste, och allvarligaste, mikro-organismernas förekomst och egenskaper. Du kommer även ha ökad kännedom om hur man undviker matförgiftningar och vilka de vanligaste farorna är av kemisk, allergen och fysisk natur. Utbildningen går även igenom och ger er en grundläggande förståelse för Egenkontroll och HACCP och hur ni ska jobba med dessa två styrdokument.
Kursen vänder sig till: Chefer, köksmästare och personer med ansvar för kontroll och styrning av livsmedelshantering (HACCP och egenkontroll)
Kursinnehåll
Mikroorganismer och smitta (bakterier, virus och parasiter)
Hygien (personlig och lokaler)
Matförgiftningar
Egenkontroll, HACCP, och faroanalys
Grundförutsättningar
Lagstiftningen
Kemiska och fysiska hälsofaror
Korskontamination och allergener
Skriftligt prov
Finns även som en lärarledd heldag på plats eller en webbutbildning på 4 timmar (tillsammans med Krogkunskap).
Är du intresserad av fler kurser?
Vi rekommenderar
GastroMerit
Onlineutbildning: Livsmedelshygien och HACCP – grundutbildning
Grundläggande livmedelsutbildning online för ansvariga vid livsmedelanläggningar och kökspersonal. Inkluderar HACCP och Egenkontrollen.
Endagskurs – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien
Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.
Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.