Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nya klimatmål

Martin & Servera ska vara restaurangbranschens mest hållbara partner. Nu ökar vi ambitionsnivån med nya klimatmål. Genom de nya målen tar vi ansvar för att, i samarbete med leverantörer och kunder, begränsa utsläpp av växthusgaser genom hela värdekedjan i linje med Parisavtalets 1,5 graders-mål.
Vi har i många år arbetat hårt för att minska utsläppen från våra egna transporter, lager och kontor med vårt eget klimatmål 2030 för ögonen. Vi är inte framme än, men en god bit på väg. 2022 gjorde vi en beräkning av vår värdekedjas klimatpåverkan. Den visar att produkterna vi säljer står för 95 procent av utsläppen i värdekedjan.

För att vi ska nå verkligt stora effekter behöver vi arbeta för att minska de totala utsläppen, och det kan vi bara göra i samarbete med leverantörer, kunder och andra intressenter. Viktigast är kanske restauranggästen, vars val påverkar alla övriga aktörer i värdekedjan.

Vi har alla ett gemensamt ansvar att inspirera, informera och utmana varandra för att uppnå denna förändring. Restauranger och offentliga måltidsverksamheter kan dagligen påverka många gästers val, så det finns stora möjligheter. Vi börjar med att synliggöra matens klimatpåverkan för våra kunder så att de lätt kan välja rätt.

Vi fortsätter också att inspirera våra kunder att välja livsmedel med lägre klimatpåverkan. Här kan du läsa om Jessie Sommarströms 50/50- princip som vi gärna lyfter fram som ett gott exempel.

Små steg som gör stor skillnad

Inspiration

Jessie Sommarström: 50/50-principen

Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, vill förändra och förbättra framtidens matlagning med hållbara val. Hennes 50/50-princip med hälften köttfärs och hälften baljväxtfärs är ett modernt sätt att tillaga älskade klassiker på. – Mitt konstanta fokus är att arbeta med bra och hållbart producerade råvaror, säger Jessie.
Inspiration

Matglädje på tallriken hos Tiohundra

I Tiohundras kök tillagas varje år 350 000 portioner och nästan all mat lagas från grunden. Här bubblar köken av goda idéer och utvecklingsprojekt. Kocken och enhetschefen Niclas Gerdsling tycker att han har världens bästa jobb. Och att det är viktigt att matglädjen verkligen hamnar på tallriken.
Inspiration

Park and Resorts: Vi bestämde oss för att prova

Varje år besöker nästan tre miljoner människor någon av Parks and Resorts upplevelseparker Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Inför årets säsong fattade Parks and Resorts ett beslut med potential att minska koncernens klimatavtryck med upp till 7 procent - bara genom en enskild menyändring.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.