Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Därför ska du gå vår hållbarhetskurs
GastroMerit

Därför ska du gå vår hållbarhetskurs

GastroMerit

Hållbarhet i fokus - med Sébastien Boudet

När hållbarhet är på toppen av agendan ska du se till att konkretisera och utvidga verksamhetens idéer med hjälp av Sébastien Boudet.
Hållbara inköp - ett smart tips
Ekologiska valnötter kostar 30% mer i inköp. Halvera mängden, förädla och smaken blir godare.

Blötlägga dem för att få en härlig sötma och en godare smak. Sen kan du rosta dem. På så vis har du halverat inköpskostnaden samtidigt som du får en godare och bättre produkt som folk kan relatera till.
Vi har träffat Sébastien Boudet, omtyckt bagare och hållbarhetsexpert. I mars är det dags för kursen Hållbarhet i fokus, där tunga ämnen som matsystem, målen för Sverige 2023 och att bygga en medveten inköpsstrategi kommer att behandlas. Hör honom berätta mer om varför kursen är viktig för alla i branschen.
Video

Hållbarhet i fokus - Sébastien Boudet djupdyker

Vad kommer kursdeltagarna att få ut?
De kommer att få en mycket bättre förståelse för vad hållbarhet är. Utöver medvetenheten, finns det saker att göra för att kunna påverka inköp och produktion, kommunicera utåt och använda positiva verktyg. Ofta är hållbarhet kopplat till negativa saker: vi måste ge upp saker, vi måste uppleva mindre och det blir dyrare och det blir jobbigare. Om man förstår det på riktigt då kan man faktiskt göra tvärtom; spara pengar och få godare produkter och sen engagera sina kunder mycket, mycket mer.

Berätta om kursen
Den är tänkt som ett första steg i ett hållbarhetsarbete utan bullshit, utan greenwashing, utan collapse washing. Du ska till en plats där du verkligen förstår problematiken, för att börja engagera dina egna resurser att jobba mot rätt håll. Det är tråkigt att lägga energi på fel sak och lägga resurser på problem som inte är problem eller för kosmetiska lösningar med tio mindre i procent här och här. Här handlar det om att få en helhetsförståelse.

Om man inte förstår problematiken är man lyckligt ovetande. Och visst är det en skönt plats att vara på, men jag tror att det blir svårare att vara där. Det är inte som att problemen kommer krympa.

GastroMerits hållbarhetskurser

GastroMerit

Hållbarhet i fokus - med Sébastien Boudet

När hållbarhet är på toppen av agendan ska du se till att konkretisera och utvidga verksamhetens idéer med hjälp av Sébastien Boudet.
GastroMerit

Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken

Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
GastroMerit

Minskat matsvinn, roligt och gott

Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.