Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Hållbara inköp - ett smart tips Ekologiska valnötter kostar 30% mer i inköp. Halvera mängden, förädla och smaken blir godare.
Blötlägga dem för att få en härlig sötma och en godare smak. Sen kan du rosta dem. På så vis har du halverat inköpskostnaden samtidigt som du får en godare och bättre produkt som folk kan relatera till.
Vi har träffat Sébastien Boudet, omtyckt bagare och hållbarhetsexpert. I mars är det dags för kursen Hållbarhet i fokus, där tunga ämnen som matsystem, målen för Sverige 2023 och att bygga en medveten inköpsstrategi kommer att behandlas. Hör honom berätta mer om varför kursen är viktig för alla i branschen.
Video
Hållbarhet i fokus - Sébastien Boudet djupdyker
Vad kommer kursdeltagarna att få ut? De kommer att få en mycket bättre förståelse för vad hållbarhet är. Utöver medvetenheten, finns det saker att göra för att kunna påverka inköp och produktion, kommunicera utåt och använda positiva verktyg. Ofta är hållbarhet kopplat till negativa saker: vi måste ge upp saker, vi måste uppleva mindre och det blir dyrare och det blir jobbigare. Om man förstår det på riktigt då kan man faktiskt göra tvärtom; spara pengar och få godare produkter och sen engagera sina kunder mycket, mycket mer.
Berätta om kursen Den är tänkt som ett första steg i ett hållbarhetsarbete utan bullshit, utan greenwashing, utan collapse washing. Du ska till en plats där du verkligen förstår problematiken, för att börja engagera dina egna resurser att jobba mot rätt håll. Det är tråkigt att lägga energi på fel sak och lägga resurser på problem som inte är problem eller för kosmetiska lösningar med tio mindre i procent här och här. Här handlar det om att få en helhetsförståelse.
Om man inte förstår problematiken är man lyckligt ovetande. Och visst är det en skönt plats att vara på, men jag tror att det blir svårare att vara där. Det är inte som att problemen kommer krympa.
GastroMerits hållbarhetskurser
Vi rekommenderar
GastroMerit
Hållbarhet i fokus - med Sébastien Boudet
När hållbarhet är på toppen av agendan ska du se till att konkretisera och utvidga verksamhetens idéer med hjälp av Sébastien Boudet.
Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken
Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.