Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Tjänster

Fem tips för en lönsam restaurang

För att din vardag ska bli enklare har vi förhandlat fram bra avtal och utvecklat en rad smarta digitala tjänster. Allt från kortinlösenavtal till inventering och rekryteringshjälp. För att underlätta för dig har vi samlat ihop några av våra bästa tips för att du ska få mer tid över i din verksamhet och skapa en lönsam restaurang.

Inspiration från Restaurantjänster

Skapa en sund arbetsplats

Webbutbildningen Sund arbetsplats ger dig kunskap för att lyckas långsiktigt som arbetsgivare, från rekrytering och introduktion till att personalen trivs, utvecklas och motiveras. Det bidrar till en välmående verksamhet med lägre personalomsättning, fler nöjda gäster och därmed högre lönsamhet. Kursen, som du kan gå när du vill, tar bara två timmar men ger dig kunskap du bär med dig mycket längre än så. 

Gör det enkelt för gästerna

Gör det möjligt för dina gäster att beställa och betala vid bordet. Personalen slipper känna sig stressad när de ser väntande gäster och får tid över till det lilla extra. På Restaurangtjänster hittar du flera alternativ.

Skapa en lönsam meny

Marginalerna i restaurangbranschen är små. Det gäller att ha kontroll på kostnader och prissättning för att vara säker på att du tjänar de pengar du tänkt dig. Med Martin & Serveras tjänst Kalkyl & Recept kan du ta del av tusentals recept eller lägga in dina egna. Den räknar därefter automatiskt fram kostnaden för råvarorna utifrån dagsaktuella priser och ditt unika avtal med oss. Du får full kontroll över dina råvarukostnader och skapar bästa möjliga förutsättningar för din verksamhet.

Effektivisera inventeringen

Med vår inventeringstjänst får du koll på ditt lagervärde och dina kostnader. Med det enkla och användarvänliga verktyget kan du halvera tiden det tar att inventera, sänka dina råvarukostnader och minska svinnet.

Förenkla din personalhantering

Genom att samla allt på en plats får du mer tid över till att finnas där för personalen och din restaurang. Personalkollen ger dig en röd tråd från instämpling till avstämning mot schema och ekonomisk uppföljning. De färdiga lönerna syns direkt i medarbetarnas app och ansvarig redovisningsbyrå kan alltid logga in och ladda ner alla väsentliga dokument för din bokföring.

Läs mer

Kunskap

Att starta restaurang

Att driva verksamhet handlar till stor del om ekonomi. När det gäller verksamhetens lönsamhet bör man tänka på merförsäljning, minskat svinn och att se över prissättning med mera. Här samlar vi inspiration som kan hjälpa dig att göra ditt arbete både enklare och mer lönsamt.

GastroMerit

Välkommen till GastroMerit

Här hittar du marknadens bästa utbud av kurser inom kategorier som ledarskap, ekonomi och dryck. Utbildas av kursledare som är riktiga experter inom sina områden.
Scrolla ner på sidan för att hitta rätt kategori.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.