Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Tjänster

Fem tips för en lönsam restaurang

På nya Restaurangtjänster har vi samlat färdigförhandlade avtal och tjänster som förenklar din vardag, allt från kortinlösenavtal till försäkring och bemanning. För att underlätta för dig har vi samlat ihop några av våra bästa tips för att du ska få mer tid över i din verksamhet och skapa en lönsam restaurang.

Inspiration från Restaurantjänster

Hitta rätt personal

Navet för att restaurangen ska fungera väl är personalen, träffa rätt med Cheffle. En bra platsannons matchar jobbet du utlyser med rätt person. Beskriv vad jobbet handlar om, vilka de konkreta arbetsuppgifterna är, önskad erfarenhet, arbetstider och möjligheterna till utveckling. Men glöm inte bort att berätta om din verksamhet, vad står din restaurang för och hur är stämningen? På så sätt lockar du rätt kandidater.

Gör det enkelt för gästerna

Med full beläggning en varm sommardag är det mycket för både kök och servis - gör det möjligt för dina gäster att beställa och betala vid bordet. Inte nog med att personalen slipper känna sig stressad när de ser väntande gäster, de får också tid över till det lilla extra. På Restaurangtjänster hittar du flera alternativ.

Skapa en lönsam meny

Marginalerna i restaurangbranschen är små. Det gäller att ha kontroll på kostnader och prissättning för att vara säker på att du tjänar de pengar du tänkt dig. Med Martin & Serveras tjänst Kalkyl & Recept kan du ta del av tusentals recept eller lägga in dina egna. Den räknar därefter automatiskt fram kostnaden för råvarorna utifrån dagsaktuella priser och ditt unika avtal med oss. Du får full kontroll över dina råvarukostnader och skapar bästa möjliga förutsättningar för din verksamhet.

Effektivisera inventeringen

Med tjänsten Inventering från Martin & Servera får du koll på ditt lagervärde och dina kostnader. Med det enkla och användarvänliga verktyget kan du halvera tiden det tar att inventera, sänka dina råvarukostnader och minska svinnet.

Förenkla din personalhantering

Genom att samla allt på en plats får du mer tid över till att finnas där för personalen och din restaurang. Personalkollen ger dig en röd tråd från instämpling till avstämning mot schema och ekonomisk uppföljning. De färdiga lönerna syns direkt i medarbetarnas app och ansvarig redovisningsbyrå kan alltid logga in och ladda ner alla väsentliga dokument för din bokföring.

Läs mer

Kunskap

Att starta restaurang

Att driva verksamhet handlar till stor del om ekonomi. När det gäller verksamhetens lönsamhet bör man tänka på merförsäljning, minskat svinn och att se över prissättning med mera. Här samlar vi inspiration som kan hjälpa dig att göra ditt arbete både enklare och mer lönsamt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.