Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det är viktigt att dina glas ser klara och glänsande ut, inte bara för synintrycket. Minsta beläggning kan påverka dryckens smak. Genom att installera vårt system för polerfria glas blir glasen klara direkt och behöver inte efterputsas för hand.
Det varken ser rent ut eller är 100% rent
När du diskar glas med vanligt diskmedel och kranvatten skapas det beläggningar och fläckar av salt och mineraler.
- Även om glasen ser rena ut med blotta ögat finns det oftast beläggning på dem, säger Christian Annerstig, grundare av Polerfria glas.
Oftast är det inte tillräckligt att ha en bra diskmaskin och att fylla på disk- och torkmedel och starta den. Vatten är nämligen inte bara vatten. Mineralhalten i kranvattnet varierar kraftigt beroende på var i landet du har din verksamhet. Mineraler som finns i vattnet, i synnerhet kalk, ger beläggningar på både glas, bestick och porslin – och i diskmaskinen. Beläggningarna i maskinen begränsar både effektivitet och livslängd.
För att nå ett perfekt diskresultat – utan beläggningar och fläckar – behöver kranvattnet först behandlas. Vattenbehandling skyddar diskmaskinen och gör att du slipper putsa glasen för hand efteråt.
Nytt koncept för polerfria glas
Video
Vad behöver du för att komma igång?
Separat diskmaskin för glas
Diskmedel Levante
Torkmedel Tyfon plus
Filter Roc14
Vill du också ha Polerfria glas?
Det enda som krävs är rätt el- och vattenanslutningar och plats för en diskmaskin. Våra tekniker hjälper till med installation och service. Kontakta våra restaurangutrustnings- och nonfoodkonsulter så hjälper de dig: restaurangutrustning@martinservera.se
Vi har träffat två kunder som har installerat konceptet.
Polerfritt i verkligheten
Vi rekommenderar
Inspiration
Coco Orangerie sparar värdefull tid varje dag
På mysiga Linnégatan i Göteborg, en av Sveriges mest restaurangtäta gator, ligger kvarterskrogen Coco Orangerie. I en vacker inglasad terrass blir du serverad svenskinspirerad mat av råvaror i säsong och passande drycker. Maten är vinanpassad, så de säljer mycket vin.
- Det blir en hel del vinglas att diska. Att slippa handpolera spar värdefull tid varje dag, tid som vi kan lägga på gästerna istället, vilket är extra skönt under stressiga perioder. Allt som är automatiserat underlättar vårt arbete, berättar Victor Hedvall, kökschef på Coco Orangerie.
De valde att installera en underbänkdiskmaskin till glas redan från uppstarten 2020.
- Vi hade samma märke på diskmaskinen på ett tidigare ställe, jag visste att den var att lita på. Vi är väldigt nöjda, det blir ett 100-procentigt resultat på glasen varje gång, säger Victor.
Säröhus: Separata diskmaskiner sparar både tid och pengar
Anrika Säröhus ligger vackert beläget på den klippiga ön Särö, två mil söder om Göteborg - en hotell-, konferens-, och SPA-anläggning med restaurang. Här blir det snabbt ett stort tryck i diskrummet med sittningar från 150 till 400 gäster.
För att logistiken ska flyta har de fixat i ordning en separat diskavdelning för glas. Totalt ryms hela 37 backar disk på banden. De rymliga och automatiserade diskstationerna gör det möjligt för servispersonalen att sköta disken själva, helt utan en diskare.
- Det är väldigt bra för vår lönsamhet. Numera får disken plats att lastas av vid de två diskstationerna under rushen, utan att ett diskberg av glas bildas. Den största vinsten för servispersonalen är att de fått en smidigare arbetsplats och bättre arbetsmiljö – utan kö i disken och irritation, förklarar Torgny Berntsson, ägare.
Tidigare diskades allt i samma maskin. För att diska glasen var de tvungna att tappa ur diskvattnet för att sedan tappa upp nytt och värma. En energi- och tidskrävande procedur vid ont om tid.
- Efter sittningar med fet mat, glasets värsta fiende, var det en utmaning att få glasen rena. Nu slipper vi krångla med det, och kan vara säkra på att glasen går ut skinande rena till matsalen. Att få samma kvalitet vid en manuell glasputsning under tidspress går inte, berättar Torgny.
Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.