Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Regionala destillerier

Det är inte bara regional öl som växer, nu kommer det ut allt fler regionala spritsorter i våra barer och restauranger. Läs om några av de spännande regionala destillerier vi har runt om i landet, från Norrbottens destilleri i Kalix och Hellströms Gin på Gotland.

Norrland

Regionalt

Norrbottens Destilleri

Innanför väggarna hos Sveriges nordligaste gindestilleri samsas lokala råvaror med ingredienser från fjärran. Gin som blivit tilldelade flertalet priser över hela världen destilleras i ett helt slutet, automatiserat system som Dennis Bejedal och produktionsansvarige Anders Hansson byggt tillsammans från grunden.

Regionalt

O.P. Anderson Distillery

Mitt i de norrländska skogarna utanför Sundsvall, intill älven Ljungan, ligger den lilla orten Matfors. Här har O.P. Anderson Distillery sin hemvist. Med hundraåriga traditioner i ryggen produceras stora delar av den svenska akvaviten och snapsen, såsom Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och inte minst flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit. Men också egen gin, O.P. Anderson Distillery Organic Gin.

Svealand

Regionalt

Hernö Gin

Hernö Gin är världens ledande producent av hantverksmässigt framställt gin. Stolta pionjärer som startade Sveriges första gindestilleri 2011.
Regionalt

Stockholms bränneri

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar sedan 2016 ekologisk, hantverksmässig gin, akvavit och aperitif i en före detta Jaguarverkstad på östra Södermalm i Stockholm.
Regionalt

Bergslagens destilleri

Bergslagens Destilleri ligger ett gammalt slakteriområde i stadsdelen Almby i Örebro och är stadens första destilleri sedan 1800-talet. Då fanns ett kronobränneri i nuvarande Henry Allards park mittemot Örebro slott. Till skillnad mot de stora och statliga kronobrännerierna är Bergslagens Destilleri ett privatägt hantverksdestilleri.

Götaland

Regionalt

Hellström Gin

Hellström Gin grundades 2019 av världens yngsta master distiller Elisabeth Hellström, uppvuxen på Gotland och med utbildning i destillationsteknik från Holland.
Sortiment

Lydén Destilleri

Lydén Distillery, ett småskaligt hantverksdestilleri fångar smaken av svensk skog i världsklass. Deras gin har blivit tilldelade flertalet priser över hela världen och utsedda till världens bästa London Dry Gin i World Gin Awards 2021.

Läs mer om vårt regionala utbud

Sortiment

Regionala bryggerier

Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.