Produktlarm: Di Luca & Di Luca återkallar Cantuccini skorpa chocklad 300 g, artikelnummer 541029, av varumärket Colussi. Produkten kan innehålla odeklarerad allergen (hela bitar av mandel). Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Den här blåbärspajen har allt! Ett knaprigt pajskal med smak av kardemumma och en fyllning med massor av blåbär i kombination med perfekt krämighet. Till pajen serveras en äkta vaniljsås som är helt växtbaserad. En garanterad smaksuccé!
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 20 min
Färdig på: 60 min
Pajdeg
125 g tärnad Flora Plant B+tter
150 g råsocker
200 g vetemjöl
6 g bakpulver
6 g salt
4 g malen kardemumma
Fyllning
200 g Flora Plant Visp 31%
75 g Violife Creamy
50 g vatten
90 g strösocker
5 g vaniljsocker
36 g potatismjöl
450 g blåbär
Vaniljsås
300 g Flora Plant Mat 15%
200 g Flora Plant Visp 31%
50 g Flora Plant B+tter
1 delad vaniljstång
90 g socker
Tillagning
Pajdeg
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg alla ingredienser i en mixer och pulsmixa tills degen gått ihop.
Samla ihop degen och gör en boll, rulla in i plastfilm och ställ kallt i ca 15 minuter. Kavla ut och fyll en pajform ca Æ 25-28 cm.
Förbaka i 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning
Sänk värmen till 185°C.
Mixa ihop Flora Plant Visp med Violife Creamy, vatten, socker, vaniljsocker och 12 g potatismjöl till en jämn smet.
Blanda blåbär med 24 g potatismjöl och fyll i det förgräddade pajskalet.
Häll på fyllningen och ugnsbaka i ca 25-30 minuter, tills den satt sig. Ta ut och låt svalna.
Vaniljsås
Värm Flora Plant Mat 15% och Visp 31% med Flora Plant B+tter, vaniljstång och socker så det börjar sjuda.
Ställ åt sidan i 30 minuter så att vaniljen blommar ut, skrapa sen ur vaniljfröna i såsen och rör om.
Kåldolmar är en fantastiskt god svensk klassiker som kan göras delvis växtbaserad, vilket är smart för plånboken och klimatet. Grunden är en vanlig risgröt kokt på rundkornigt ris och Flora Plant Mat 15%. Gröten blandas ut med blandfärs och växtbaserad färs som kryddas med kryddpeppar och nejlika.
Ett härligt recept på en sallad som kan anpassas utefter säsong. Salladen innehåller en Crème Brûlée gjord av svamp och pocherat vaktelägg, vilket gör att den känns riktigt genomarbetad och lyxig.
Röding är god att servera tillsammans med klassiska tillbehör som potatis och spenat. Trixet med denna rätt är att servera den med en klassisk vitvinssås som är 100% växtbaserad och allergenfri, smaksatt med tångcaviar och hackad gräslök.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.