Produktlarm: Di Luca & Di Luca återkallar Cantuccini skorpa chocklad 300 g, artikelnummer 541029, av varumärket Colussi. Produkten kan innehålla odeklarerad allergen (hela bitar av mandel). Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Röding är god att servera tillsammans med klassiska tillbehör som potatis och spenat. Trixet med denna rätt är att servera den med en klassisk vitvinssås som är 100% växtbaserad och allergenfri, smaksatt med tångcaviar och hackad gräslök.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner Förberedelsetid: 20 min
Färdig på: 50 min
Röding
Ca 1 ½ kg rödingfilé med skinn
50 g Rama Professional Stek, Mat och Bak
Salt och peppar
Spenat och lök
300 g tunnskivad gul lök
500 g babyspenat
50 g Flora Plant B+tter
20 g kvistar plockad dill
Tillbehör
80 g tångcaviar
40 g finhackad gräslök
10 citronklyftor
1 ½ kg kokt potatis
Vitvinssås
40 g finhackad schalottenlök
5 g finhackad vitlök
20 g Flora Plant B+tter
3 dl vitt vin
700 g Flora Plant Mat 15%
5 g Salt
2 g vitpeppar
1 lagerblad
1 g cayennepeppar
40 g Flora Plant B+tter
Tillagning
Vitvinssås
Smält Flora Plant B+tter i en kastrull. Stek schalottenlök och vitlök utan att det tar färg ett par minuter.
Häll på vin och lagerblad. Koka bort alkoholen ett par minuter. Tillsätt Flora Plant Mat 15% och resterande kryddor. Låt sjuda ca 10 min.
Blanka av såsen med Flora Plant B+tter och sila. Smaka av med salt och peppar.
Red av med maizena om tjockare sås önskas.
Smaksätt vitvinssåsen med tångcaviar och gräslök.
Röding
Stek lök i Flora Plant B+tter mjukt och tillsätt sedan bladspenat och stek bort vätskan. Krydda med salt och peppar.
Stek rödingen med skinnsidan nedåt först, krydda med salt och peppar.
Servera fisken med grönsaker, vitvinssås, kokt potatis, dill och en citronklyfta.
Kåldolmar är en fantastiskt god svensk klassiker som kan göras delvis växtbaserad, vilket är smart för plånboken och klimatet. Grunden är en vanlig risgröt kokt på rundkornigt ris och Flora Plant Mat 15%. Gröten blandas ut med blandfärs och växtbaserad färs som kryddas med kryddpeppar och nejlika.
Ett härligt recept på en sallad som kan anpassas utefter säsong. Salladen innehåller en Crème Brûlée gjord av svamp och pocherat vaktelägg, vilket gör att den känns riktigt genomarbetad och lyxig.
Den här blåbärspajen har allt! Ett knaprigt pajskal med smak av kardemumma och en fyllning med massor av blåbär i kombination med perfekt krämighet. Till pajen serveras en äkta vaniljsås som är helt växtbaserad. En garanterad smaksuccé!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.