Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Blinier är perfekta att servera som tilltugg och toppingen går att variera som du vill. Toppa med rom, hälleflundra, lax eller vaktelägg. Receptet ger cirka 60 stycken.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer Grundrecept ca 60 st.
200 g bovetemjöl
200 g vetemjöl
5 dl standardmjölk
2 dl crème fraiche
15 g torrjäst
3 ägg
1 msk akaciahonung eller socker
1 tsk salt
skirat smör till stekning
Tillagning
Värm mjölk och crème fraiche i en kast-rull tills blandningen är ljummen.
Tillsätt jäst, salt, honung och äggulor.
Sikta i mjölet och vispa till en slät smet. Ställ smeten i kylskåpet och låt den vila i en timme.
Vispa äggvitorna fasta och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Stek i skirat smör i en blinipanna, ca 1 minut på varje sida.
Servering
Lägg upp 10 blinier med krispsallad, currydressing, kokta vaktelägg (kokta i 2 minuter), räkor och svart stenbitsrom.
Lägg upp 10 blinier med frisésallad, kallrökt lax/kallrökt torsk, avokadodressing och dill.
Lägg upp 10 blinier med romansallad, rökt liten grönländsk hälleflundra, crème fraiche med hackad grönkål, röd stenbitsrom och ärtskott.
Lägg upp 10 blinier med krispsallad, snowcrab, chipotlemajonnäs och svart stenbitsrom.
Lägg upp 10 blinier med krispsallad, röd stenbitsrom och finhackad rödlök.
Lägg upp 10 blinier med frisésallad, svart stenbitsrom, crème fraiche och körvel.
Servera alla blinivarianter eller välj ut dina favoriter.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.