Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bräserad lättrökt högrev

Recept skrivet av
Nazim Imeri
Bräserad lättrökt högrev med skysås och potatisterrin smaksatt med västerbottenost.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

  • 1,8 kg högrev, benfri
  • 1,2 l rödvin
  • 2 st gula lökar
  • 3-4 st morötter, skalade
  • 2-3 st vitlökar, skalade
  • 40 g salt
  • 7 g vitpeppar, mald

Potatisterrin

  • 1,75 kg potatis
  • 250 g smör
  • 250 g västerbottenost
  • 6,25 g salvia                               
  • 20 g salt
  • 5 g vitpeppar

Skysås

  • Avkok från köttet
  • 1-2 dl kalvfond
  • 0,5 dl strösocker

Tillagning

  1. Gnid in köttet med allt och peppar, lägg det i djupa bleck.
  2. Skala och hacka lök och morot i grova bitar, dela vitlök och timjan och sprid ut runt köttet.
  3. Häll över rödvinet på köttet så att det nästan täcker.
  4. Plasta blecket, lägg på lock och plasta in igen.
  5. Baka köttet i ugnen på 85 grader, kombinerad värme och ånga över natten (minst 7 timmar).
  6. Lyft försiktigt ut köttet och lägg det i nytt bleck, ställ köttet under press i kylen.
  7. Sila buljongen, kyl ner.
  8. Ta fram köttet och skär i kuber, beräkna 130 gram per portion.
  9. Värm upp rökspån i stekpanna, tänd på.
  10. Ställ in stekpannan och köttet i ugnen på 120 grader tills köttet är 72 grader.

Potatisterrin

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skiva potatisen, låt den rinna av ordentligt.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten av ett bleck och lägg i potatisen, salta och peppra potatisen.
  4. Bryn smöret. När det nästan är färdigt tillsätt salvian.
  5. Häll smöret över potatisen.
  6. Riv osten och fördela den i blecken, blanda.
  7. Lägg ett bakplåtspapper på potatisen och vik in kanterna, lägg på lock.
  8. Tillaga i ugnen i 42 minuter.
  9. Kyl ner potatisen under press.
  10. Plocka bort översta bakplåtspapperet och vänd terrinen upp och ner på en skärbräda.
  11. Plocka bort det andra papperet och skär upp terrinen i 180 grams portionsbitar.
  12. Lägg bitarna i bleck och värm i 175 grader till 72 grader innertemperatur.

Skysås

  1. Karamellisera socker i en kastrull.
  2. Lyft bort fettet från den avsvalnade buljongen och slå buljongen i kastrullen.
  3. Koka upp och reducera såsen tills ca 1/3 återstår.
  4. Smaka av med kalvfond och red av såsen med vatten blandat med maizena.

Artiklar ur receptet

Högrev benfri 4,5kg
320994, Scan, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
661520, JM CHARK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Götaland
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Potatis tvättad 10kg
314773, Farmaren, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Västerbottensost 33% 2kg
251672, Västerbottensost, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Salvia 50g
512947, Orto Novo, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • Svensk Sigill
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Kalvfond koncentrerad 1L
238014, KNORR, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitpeppar malen 750g
547083, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Smör normalsaltat 82% 1kg
141887, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.