Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Brioche med sesamfyllning

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
En söt bulle med sesamfyllning. Det är inte så stor skillnad från vår klassiska bulle. Det är mer ägg och smör i briochen och inte lika mycket socker som i svensk vetedeg.

Ingredienser

Bröd:

  • 1000 g manitoba cream
  • 260 g mjölk
  • 260 g ägg
  • 290 g fördeg (se fördeg till baguette)
  • 160 g socker
  • 40 g jäst
  • 18 g salt
  • 270 g smör

Sesamfyllning:

  • 500 g sesamfrö
  • 500 g smör
  • 500 g socker

Till pensling:

  • ljunghonung
Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Tillagning

Dag 1

  1. Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla.
  2. Kör degen slät och smidig med alla ingredienser förutom smöret.
  3. Blanda i smöret mot slutet i tre omgångar.
  4. När smöret är ordentligt blandat med degen ska degen vila 30 minuter i rumstemperatur. Sedan ställer du in den i kylen över natten.

Dag 2

  1. Kavla och forma degen till önskad form och jäs den i rumstemperatur.
  2. Pensla bröden med uppvispat ägg.
  3. Baka i varmluftsugn på 200° cirka 15 minuter.
  4. Fyllning: Rosta sesamfröna gyllenbruna på 180°.
  5. Mixa de varma fröna i matberedare tills massan blir flytande.
  6. Blanda i socker och smör.
  7. Stryk på ett tunt lager ljunghonung och sedan sesamfyllningen på bulldegen.

Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.