Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Couscoussallad med halloumi och rostad paprikahummus
Recept skrivet av
Martin & Servera
En fräsch och matig sallad, med smaker från det libanesiska köket. Perfekt att servera som lunch i sommar.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
10 port couscous enligt förpackningen
1 kg halloumi
500 g ekfatslagrad fetaost
1 kg frysta semitorkade tomater
400 g kokta kikärtor
10 st inlagda majrovor
Ruccola
Färsk mynta
Rostad paprikahummus
500 g kokta kikärtor
4 msk tahini
1 st klyfta vitlök
1 st citron
1 tsk salt
0,5 dl neutral olja
Ca 0,5 dl kallt vatten
Rostat paprikapulver av god kvalitet
Inlagda majrovor
10 st majrovor
1 st rödbeta
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilipeppar
1 dl salt utan jod
1 dl ättika
0,5 st citron
3 st lagerblad
Tillagning
Inlagda majrovor
Skölj och skala majrovorna och rödbetan. Skär dem i klyftor och lägg dem i en väl rengjord glasburk.
Skala vitlöksklyftorna och halvera chilin. Lägg dem i burken och pressa över saften från citronen.
Koka upp vattnet och saltet tills saltet lösts upp.
Häll det kokande vattnet och ättikan i burken och låt stå i minst en vecka i kylskåp innan de är klara.
Hummus med rostad paprika
Skölj kikärtorna noga i kallt vatten om du använder färdigkokta.
Skala och hacka vitlöken.
Mixa alla ingredienser utom paprikapulver i en mixer. Tillsätt vattnet lite i taget tills du uppnått rätt konsistens.
Smaka av med rostat paprikapulver av god kvalitet.
Sallad
Koka couscous enligt förpackningen och låt kallna.
Lägg kikärtorna i ett bleck. Ringla över neutral olja och krydda med salt och rostat paprikapulver av god kvalitet.
Rosta i ugnen på 200 grader varmluft tills de blivit knapriga. Det tar ca 20min. Rör om då och då.
Smula fetaosten och blanda sedan med couscous, tomater, inlagda majrovor, ruccola och mynta. Salta och peppra.
Stek halloumin tills den är gyllenbrun.
Toppa salladen genast med nystekt halloumi, rostade kikärtor, färsk mynta och olivolja.
Servera med hummus.
Artiklar från receptet
451377, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
333005, Martin & Servera Premium, Grekland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
342529, Martin & Servera, Cypern
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
452169, Martin & Servera, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
645168, Martin & Servera, Turkiet
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
244665, F&G M/S, Marocko
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
069583, F&G M/S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
185512, F&G M/S, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
426726, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Hållbara Val
122622, F&G M/S, Polen
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
260489, F&G M/S, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
254078, F&G M/S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler salladsrecept att inspireras av
Vi rekommenderar
Recept
Sallad med inkokta päron, grönmögelost och rostade valnötter
En klassisk sallad, där söta och salta smaker möts. Perfekt att servera i sommar som en lättare lunch eller förrätt.
Vi rekommenderar
Recept
Vietnamesisk nudelsallad med halstrad tonfisk
En fräsch och matig sallad, inspirerad av det vietnamesiska köket. Perfekt att servera som lunch i sommar.