Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Vietnamesisk nudelsallad med halstrad tonfisk
Recept skrivet av
Martin & Servera
En fräsch och matig sallad, inspirerad av det vietnamesiska köket. Perfekt att servera som lunch i sommar.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Ca 1 kg färsk tonfisk
500 g glasnudlar
400 g fryst mango
500 g broccoli
250 g morötter
500 g strimlad rödkål
1 knippe vårlök
2 st röd chilipeppar
2 dl cashewnötter
1/2 dl sesamfrön
Färsk koriander
Färsk mynta
Neutral olja
Sesamolja
Vinägrette
1 dl neutral olja
1 dl risvinäger
0,5 dl råsocker
1 st lime
2 klyftor vitlök, hackad
Misomajo
3 dl äkta majonnäs
3 msk misopasta
2 st lime
ca 1 msk Japansk soya
ca 1 tsk Srirachasås
Tillagning
Misomajjo
Blanda majonnäs och misopasta med stavmixer så att det blir slätt.
Smaka av med limesaft, japansk soya och sirachasås.
Vinägrette
Hetta upp olja, risvinäger och socker tills sockret lösts upp. Låt svalna. Smaka av med limesaft och hackad vitlök.
Sallad
Tina upp mangon. Skär eventuellt ner i mindre bitar om de är stora.
Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av med kallt vatten och ställ åt sidan.
Skala och strimla morötterna. Strimla även rödkål, vårlök och chili.
Plocka koriandern och myntan.
Rosta cashewnötterna lätt i torr stekpanna.
Gnid in broccolin med lika delar neutral olja som rostad sesamolja. Rosta i ugnen.
Blanda nudlar, morötter, mango, broccoli, chili, vårlök, koriander, mynta och vinägrette.
Rosta sesamfrön i torr stekpanna.
Torka av tonfisken och vänd den i neutral olja. Halstra snabbt på alla sidor i en torr stekpanna. Vänd i de rostade sesamfröna. Låt vila och skär upp i tunna skivor.
Lägg den strimlade rödkålen i botten. Lägg nudelsalladen ovanpå och tonfisken över. Toppa med cashewnötter och mer färska kryddor.
Servera med misomajo.
Artiklar från receptet
413738, Martin & Servera, Belgien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
473413, Martin & Servera Premium, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
548008, Martin & Servera, Peru
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
480362, BLUE WORLD, Vietnam
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
627505, F&G M/S, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
244665, F&G M/S, Marocko
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
165605, F&G M/S, Brasilien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
122952, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
426726, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
254078, F&G M/S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler salladsrecept att inspireras av
Vi rekommenderar
Recept
Sallad med inkokta päron, grönmögelost och rostade valnötter
En klassisk sallad, där söta och salta smaker möts. Perfekt att servera i sommar som en lättare lunch eller förrätt.
Vi rekommenderar
Recept
Couscoussallad med halloumi och rostad paprikahummus
En fräsch och matig sallad, med smaker från det libanesiska köket. Perfekt att servera som lunch i sommar.