Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Eriksbergsgravad lax

Recept skrivet av
Carlsberg
Ölgravad lax är en modern tolkning av en klassiker! Ölets maltighet och eleganta beska ger en extra dimension och kropp till en redan god och klassisk rätt. Upplev en ny smaknivå som tar laxrätten till nya höjder.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner 
 
  • 2,5 kg odlad lax (gärna mittbiten) 
  • 2,5 dl salt 
  • 2,5 dl socker 
  • 25-35 st korn vitpeppar (grovt krossad) 
  • 2,5 knippe dill 
  • 2 st Eriksberg Original 0,0%, 33 cl flaska

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Eriksberg Original Alkoholfri 33cl
113365, Eriksberg, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Bena och putsa laxen. Dela i två lika stora bitar. 
  2. Blanda salt, socker och peppar. Strö över blandningen och gnid in köttsidorna på laxen. 
  3. Lägg dillen på ena sidan och lägg ihop de båda laxbitarna med köttsidan mot varandra. 
  4. Lägg laxen i en påse och placera i en skål. Häll ölen, över laxen så den täcks helt. 
  5. Grava den i minst 1 dygn. Känn sen på texturen, vissa vill lite hårdare textur som uppnås efter 2 dygn. 
  6. Skrapa bort kryddor och örter innan servering och skär i tunna skivor. 

    Tips: Lax som inte är odlad ska ha varit fryst i 72 timmar innan eller efter gravning. 

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Eriksberg Original Alkoholfri 33cl
113365, Eriksberg, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se också

Recept

Rårakor med Chèvrekräm och inlagda grönsaker

En krispig råraka är gott med mycket, här har vi krönt den med en chèvrekräm och inlagda grönsaker. Det här är en modern, vegetarisk variant av den klassiska rårakan som serveras med löjrom. Variera gärna smakupplevelsen och byt ut till grönsaker i säsong.
Recept

Rostad rotselleri med brynt hasselnötssmör

Den rostade rotsellerin är en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör. Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mildare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.
Recept

Lyxig hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Hasselbackspotatis, där har du en klassiker som blivit modern igen i denna tilltuggsvariant. Krispiga och smöriga, med löjrom och smetana på toppen. Smetana kan ersättas med fetare creme fraiche och löjrommen med röd kaviar.
Inspiration

Somriga smårätter med Eriksberg

Carlsberg presenterar ett nytt tillskott inom Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Här bjuder de på smakrika recept som passar fint att servera till ölnyheten i sommar, samt till Eriksbergs goda och ekologiska alkoholfria alternativ. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.