Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Friterad Pannoumi med coleslaw och chilidipp

Recept skrivet av
Skånemejerier
Krispiga Pannoumistavar att dippa. Gott som tilltugg eller aptitretare.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost, i stavar
  • 300 g tempura frityrmix
  • 400 ml vatten
  • 400 g Panko ströbröd
  • olja till fritering
  • 2 kg hela, kokta majskolvar (10 st)

Till dippsås:
  • 400 ml Skånemejerier Crème Fraiche
  • 30 g srirachasås
  • 30 g pressad lime
  • 15 g flytande honung

Till coleslaw:
  • 600 g vitkål, finstrimlad
  • 100 g morötter, grovrivna
  • 200 ml Skånemejerier Crème Fraiche
  • 200 ml majonnäs
  • 30 g koncentrerad apelsinjuice
  • 60 g dijonsenap

Tillagning

  1. Lägg kålen några minuter i iskallt vatten, låt rinna av och torka.
  2. Vispa samman ingredienserna till dressingen, blanda i kålen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i kyl en timme.
  3. Vispa samman alla ingredienserna till dipsåsen. Smaka av med lime, honung och salt.
  4. Vispa samman tempuramixen med iskallt vatten.
  5. Dela Pannoumin i ca 40 bitar.
  6. Vänd osten i mixen, skaka lätt så att överflödet rinner av. Vänd sedan i panko, tryck till så att det fastnar.
  7. Fritera i het olja, ca 1–1,5 minut.
  8. Servera osten nyfriterad tillsammans med coleslaw, majs och dippsås.

I sortimentet

Pannoumi grill stekost block 600g
432809, SKÅNEMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Creme fraiche 5dl
125476, SKÅNEMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Fler recept från Skånemejerier

Recept

Poké bowl

Den Hawaiianska, fräscha klassikern i ny tappning.
Recept

Pannoumi med pico de gallo och guacamole

Grillost på Argentinskt vis. Syrligt, friskt och hett.
Recept

Pannoumispett med salsa och tabboulé

Heta spett som tillagas på grill eller i ugn med afrikanska smaker.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.