Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
2 st gul lök
1–2 st vitlöksklyftor
rapsolja till stekning
en bit färsk ingefära
1 tsk spiskummin
en nypa chiliflakes
3 tsk garam masala
1 tsk curry
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk kanel
3 ½ dl röda linser
500 g krossade tomater
2 ½ dl grönsaksbuljong
2 dl kokosgrädde
½ tsk citronsaft
salt
100 g färsk spenat
Tillagning
Hacka lök och vitlök och fräs i rapsolja. Riv ingefära och rör ner samtliga kryddor och låt fräsa i någon minut. Häll i de sköljda linserna och rör om ordentligt. Tillsätt krossade tomater, kokosgrädde och grönsaksbuljong.
Rör om och låt grytan koka på medelvärme i cirka 25 minuter och tills linserna kokat sönder. Tillsätt pressad citron och eventuellt mera kryddor. Späd med mer buljong om det behövs.
Blanda ner den sköljda bladspenaten före servering. Servera grytan med ris och raita.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.