Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Lättfixad smörgåstårta som bjuder på klassiska smaker och konsistenser och kan tillredas i god tid innan servering. Det här receptet innehåller fler varianter på fyllning, och gör sig lagom för en stor tårta eller fyra mindre.
Ingredienser
Lagom åt: 8-10 portioner
Ca 720 g smörgåsbottnar eller landgångsbröd
8 ägg – hårdkokta och hackade
1 dl majonnäs
200 g Philadelphiaost
Räkröra
1,5 kg räkor skalade
1,5 dl majonnäs
1,5 dl crème fraiche
2,5 tsk pepparrot - riven
1 citron - rivet skal
1 dl dill - hackad
Salt och peppar
Garneringsbas
3 dl crème fraiche/crème cheese
1 dl majonnäs
Garnering
20 skalade räkor
2 rödlökar
gräslök
oreganoblommor, valfritt
blad krasse
Tillagning
Varje lager får en kvadratisk grund av smörgåsbottnar eller landgångsbröd på vilken fyllningen läggs ut. Välj själv om du vill göra fyra små kvadratiska tårtor eller en stor.
Lager 1
Hacka räkorna och blanda samman alla ingredienser till räkröran. Salta och peppra. Bred ut räkröran över brödet.
Lager 2
Bred brödet med majonnäsen och lägg på hackat ägg.
Lager 3
Bred ett tjockt lager Philadelphiaost på brödet. Lägg ett sista lager bröd ovanpå.
Garneringsbas
Rör samman crème fraiche och majonnäs och fördela ovanpå och runt om i ett jämt lager.
Garnering
Pynta din smörgåstårta med räkor, rödlök och gräslök efter eget tycke och smak.
Fler varianter på fyllning
Lagom åt: 8-10 portioner
Skinkröra
200 g skinka i tunna skivor
2 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
1 dl persilja - finhackad
Salt och peppar
Skär skinkan i små bitar. Blanda skinka, gräddfil, majonnäs, persilja, salt och peppar till en röra.
Leverpastejröra
200 g bredbar leverpastej
0,75 dl vispgrädde
1,5 dl smörgåsgurka – finhackad
Blanda leverpastej, vispgrädde och smörgåsgurka¿till en mjuk fyllning.
Tonfiskröra
400 g tonfisk, i vatten
2 dl majonnäs
0,5 dl små kapris, hackad
3 ättiksgurkor, fintärnade
1 dl finhackad purjolök
Salt och svartpeppar
Pressa ur överflödig vätska ur tonfisken. Blanda med majonnäs, kapris, ättiksgurka och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
Rostbiffsröra
200 g rostbiff
1 äpple
1 rödlök
200 g färskost
150 g crème fraiche
Salt och peppar
Finhacka rostbiff, äpple och rödlök. Blanda med färskost och crème fraiche. Salta och peppra.
Vi på Martin & Servera vill kunna erbjuda produkter som passar alla våra kunder, i olika prisklasser och för olika smaker. Vi är stolta över vårt breda sortiment och särskilt över våra egna märkesvaror. I vårt sortiment erbjuder vi flera typer av majonnäs; standard-, lätt-, vegan, KRAV- och premiummajonnäs. Här berättar vi om skillnaderna mellan de olika majonnäserna och vad de passar bäst till.
Produkter under våra egna varumärken har genomgått hårda kvalitetstester, våra leverantörer är noga kontrollerade och vi genomför löpande uppföljningar. Med få mellanhänder och höga kvalitetskrav utvecklar vi produkter för att möta dina behov. Du får riktigt bra produkter till bra pris, helt enkelt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.