Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Recept och inspiration på bistromat komponerat av Johan Åkerberg, kock och matkreatör. Marinerade ägg ingår i rätten Ramen lax med färska örter, men äggen kan även stå för sig själva som förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 10 ägg
  • 3 dl japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • ½ dl fisksås

Tillagning

  1. Koka upp vatten, lägg i äggen och koka dem i 6 ½ minut, ta upp med hålslev och kyl direkt i isvatten.
  2. Skala äggen försiktigt och lägg i en bunke.
  3. Blanda samman soja, socker, ingefära, vitlök och fisksås.
  4. Slå sojablandningen över äggen så de täcks, plasta och ställ in i kylen.
  5. Låt dra i 3-4 timmar innan servering, dela äggen vid servering.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader