Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Krämiga osttartletter med en härlig syra i tre olika utföranden. Ett smart sätt att ta hand om ostresterna på ett kreativt och välsmakande sätt som du kan variera i all oändlighet!
Ingredienser
Lagom åt: 10 st tartletter
Osttartletter
10 små pajskal
150 g ägg
150 g vispgrädde
150 g Arla®Pro Schmand
15 g äppelcidervinäger
0,5 g cayennepeppar
0,1 g muskotnöt, riven
salt
svartpeppar
300 g Falbygdens® Svecia 24 månader (eller annan lagrad ost)
Sultan- och vallmomarmelad
100 g gula russin
50 g bananschalottenlök
40 g strösocker
50 g äppelcidervinäger
Salt
10 g vallmofrön
20 g valnötter, rostade och grovhackade
färsk körvel till garnering
Bacon och grönkål
250 g bacon, skivad
85 g rårörsocker
50 g grönkål
olja, att fritera i
flingsalt
Lökchutney med rostad lök
10 g Arla® Svenskt Smör eller olivolja
150 g blandad lökar, skivad
40 g muscovadosocker
20 g rödvinsvinäger
5 g balsamvinäger
5 g vitlök
5 g grovkornig dijonsenap
0,5 g chiliflakes
5 g färsk ingefära, finriven
10 g rostad lök
50 g picklad rödlök
Tillagning
Osttarteletter
Vispa ihop ägg, Schmand och grädde. Smaka av med vinäger, cayennepeppar, muskot, salt och peppar.
Fördela den rivna osten i skalen och toppa med äggsmet. Baka av på 150°C i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Servera med valda toppings.
Sultan- och vallmomarmelad
Lägg russin, lök, socker och vinäger i en kastrull och koka upp.
Sänk värmen och reducera ner till önskad konsistens.
Smaka av med salt och ta av från värmen.
När marmelad har svalnat, vänd i vallmofrön.
Toppa tarteletter med marmelad, hackad valnöt och körvel.
Bacon och grönkål
Ugnsstek baconet i 160°C ca 10 min.
Panera det ugnsstekta baconet i socker och ställ tillbaka i ugnen i ytterligare ca 10 min. Vänd skivorna efter halva tiden. Låt svalna.
Bryt baconet i mindre bitar. Hetta upp olja till ca 170°C och fritera kålen i omgångar. Lyft upp och salta.
Låt rinna av på hushållspapper.
Toppa tarteletterna med bacon och grönkål.
Lökchutney med rostad lök
Hetta upp smöret i en kastrull och bryn löken i ca 20 min under omrörning på medelhög värme.
Tillsätt resterande ingredienser, utom den rostade löken. Koka upp och fortsätt röra. Låt sjuda ihop ytterligare ca 20 min på låg värme till önskad konsistens och smak.
Ta av från värmen och låt svalna.
Tillsätt den rostade löken.
Toppa tarteletterna med lökchutney och picklad rödlök.
Lika söta som smakrika blir ostkakor utskurna med pepparkaksformar. Går att variera i det oändliga och ett perfekt sätt att använda ostsnuttar som inte är tillräckligt fina att sätta ut på julbordet. Smaksätt eventuellt med örter, enbär eller torkade lingon.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.