Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Oemotståndliga, luftiga bollar fyllda med crème på lagrad hårdost. Bollarna är enkla att servera som aptitretare till minglet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 st profiteroles
Deg
125 g vatten
1 krm salt
40 g Arla® Svenskt Smör
75 g vetemjöl
125 g ägg
Ostcrème
250 g lagrad Kvibille® Cheddar eller Falbygdens Präst® 24 mån
150 g crème fraiche
100 g äggulor
50 g Arla® Svenskt Smör
salt
Tillagning
Koka upp vatten, salt och smör. Tillsätt mjölet och vispa hårt tills det tjocknar. Ta från värmen och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Lägg i spritspåse och låt svalna lite.
Spritsa små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200° till fin färg, 7–10 min. De ska kännas lätta när de är klara.
Ostcrème
Riv osten. Blanda crème fraiche, äggula och smör i en kastrull och värm under omrörning tills det tjocknar. Ta från värmen, rör ner osten och låt den smälta ut helt. Smaka av med salt och låt svalna.
Lika söta som smakrika blir ostkakor utskurna med pepparkaksformar. Går att variera i det oändliga och ett perfekt sätt att använda ostsnuttar som inte är tillräckligt fina att sätta ut på julbordet. Smaksätt eventuellt med örter, enbär eller torkade lingon.
Krämiga osttartletter med en härlig syra i tre olika utföranden. Ett smart sätt att ta hand om ostresterna på ett kreativt och välsmakande sätt som du kan variera i all oändlighet!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.